Ingezonden persbericht



TRAD.IT! maakt laatste namen programma bekend

Werd eerder al bekendgemaakt dat Bellowhead en Blowzabella hun opwachting maken tijdens Trad.It! 2010, met het toevoegen van de laatste drie namen is het programma voor de editie 2010 compleet. Op zaterdag 10 april zijn in De Oosterpoort de volgende groepen te zien en te horen:

NETNAKISUM (Oostenrijk)
Op een bijzondere en originele manier is het Oostenrijkse strijkkwartet 'Netnakisum' sinds de start in 2004 bezig met het opfrissen van Oostenrijkse volksmuziek. Zeer traditionele Alpenlandse polka's en marsen komen voorbij en uiteraard wordt er zo hier en daar uitbundig bij gejodeld. Daarnaast maken eigen composities en citaten uit wereld- en zelfs popmuziek het programma van deze meiden 'aus der Steiermark' compleet!

ZAR (Denemarken)
De traditionele muziekscene is niet zo groot in Denemarken, maar in dat wereldje is er één groep die grenzen opzoekt en verlegt. Het jonge kwintet ZAR timmert nu zo'n acht jaar aan de weg en blaast op een prachtige manier nieuw leven in oude Deense liedjes en melodieën. De sound van ZAR is speels, transparant en organisch. ZAR bracht vorig jaar hun derde album Der Braender en Ild uit en won daar prompt de titel 'Album van het Jaar' mee bij de Danish Music Awards 2009.

NORDIC (Zweden)
Nordic is met zijn aanstekelijke charme en speelplezier niet alleen in Zweden een groot succes maar ook daarbuiten. Zo maakten ze afgelopen oktober nog grote indruk bij hun showcase optreden tijdens de Womex in Kopenhagen. Hun sound is een heel fraaie mix van dromerige liedjes en melodieën vol met Noordse ritmes, filmische sound scapes, swing en zelfs reggae. En dat alles op de ongewone bezetting van nyckelharpa, cello en mandoline: een combinatie van instrumenten die bijdraagt aan het unieke geluid van Nordic.

Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop via Ticketlijn: 0900-3001250 (E 0,45), www.ticketservice.nl, VVV's, kassa De Oosterpoort, Free Record Shop, Plato en de overige bekende voorverkoopadressen.