Omroep MAX trakteert kijker op jong blaadje: Mark Tigchelaar (25)


AMSTERDAM, 20100204 -- Omroep MAX, de publieke omroep voor ouderen, vernieuwt haar programma MAX Geheugentrainer. Met onder andere Nederlands jongste geheugentrainer wordt het programma niet alleen qua inhoud verbeterd, het wordt voor de vrouwelijke 50 plusser ook nog meer de moeite van het bekijken (en onthouden) waard. Mark Tigchelaar (25) van het Amsterdamse bedrijf MT Company is de nieuwste aanwinst van de zender. Vanaf maandag 8 februari zal hij het programma MAX Geheugentrainer samen met omroepdirecteur Jan Slagter en wetenschapsjournalist Mark Miras presenteren.

MAX Geheugentrainer wordt goed bekeken en is onder de doelgroep een populair programma. Toch vonden de programmamakers het tijd om het programma te updaten. Jan Slagter, het vertrouwde gezicht van MAX Geheugentrainer, wordt vanaf nu bijgestaan door twee experts op het gebied van het menselijk geheugen. Mark Tigchelaar: "In de uitzendingen voeren kandidaten samen met Jan Slagter geheugenoefeningen uit. Als geheugenexpert geef ik, in filmpjes die we op locatie opnemen, praktische tips waarmee zowel de kandidaat als de kijker hun geheugen nog vóór de aftiteling aanmerkelijk kunnen verbeteren."

Brein trainingstechnieken op televisie
Tigchelaar heeft drie boeken over speed learning en speed reading en richtte in 2004 zijn bedrijf MT Company op en timmert sindsdien aan de weg met het geven van brain trainingen. Zijn boek `Haal meer uit je hersenen' ligt nu in de winkels. "Met technieken op het gebied van snellezen, mind mapping, time management en natuurlijk geheugentechnieken, helpen we cursisten om letterlijk méér uit hun hersenen te halen. Bij Omroep MAX krijg ik nu de kans om dat voor duizenden oudere kijkers te doen. Het geeft me veel voldoening om voor deze groep iets te kunnen betekenen." Wetenschapsjournalist Mark Miras deelt in de expertfilmpjes zijn kennis over de werking van het geheugen met de kijkers. Mark en Mark vervangen vanaf aanstaande maandag neuropsycholoog Margriet Sitskoorn. MAX Geheugentrainer wordt elke werkdag van 09.40-10.00 uur uitgezonden bij Omroep MAX op Nederland 1.

Over MAX Geheugentrainer
MAX Geheugentrainer is een programma voor kijkers die graag meer willen weten over de werking van hun geheugen, maar met name willen werken aan de verbetering van hun eigen geheugen. In vijftien minuten doorloopt Jan Slagter samen met een gast in de studio zes oefeningen. Daaronder zijn rekenopdrachten, oefeningen om het ruimtelijk inzicht te trainen en een test waarbij iemand na het bekijken van een filmpje moet kunnen herinneren wat er te zien en horen is geweest. Al deze oefeningen dragen bij aan de verbetering van het geheugen.

Over Omroep MAX
Omroep MAX is in 2002 door Jan Slagter opgericht. Inmiddels is de omroep de snelst groeiende van Nederland. Omroep MAX heeft meer dan 240.000 leden en trad in november 2009 officieel toe tot het publieke bestel.

Meer info:

www.hyperz.nl
www.mtcompany.com