Ex-Philips directeuren brengen Nachtwacht LUNA op de markt


NUENEN, 20100212 -- Twee ervaren ondernemers, Ton Rademaker en Martijn van Gurp, hebben begin dit jaar een nieuw bedrijf opgericht op het gebied van 'Health & Wellness' in een thuiszorg omgeving. De eerste innovatie van het bedrijf, de Nachtwacht® LUNA, betreft een gebruiksvriendelijke observatie oplossing voor hartpatiënten in een thuissituatie. Dit nieuwe consumentenproduct alarmeert en mobiliseert de omgeving van de patiënt bij een mogelijke hartstoornis zodat direct hulp kan worden geboden. Elke week worden 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis getroffen door een plotselinge hartstilstand.

"Het apparaat zorgt ervoor dat zowel de hartpatiënt als de partner weer met een gerust hart en zonder angst kunnen gaan slapen", zegt voorzitter Jan van Overveld van Hartpatiënten Nederland. De ervaring leert dat met name familieleden van mensen met een cardiale voorgeschiedenis moeite hebben om rustig te slapen of hun partner uit het oog te verliezen, uit angst dat er opnieuw een probleem kan optreden.
De Nachtwacht LUNA biedt een gebruiksvriendelijke observatie oplossing gericht op een thuissituatie. De set bestaat uit een ring, een basisstation en een partner remote. De draadloze ring draagt de patient wanneer hij of zij op bed ligt. Het basisstation staat het liefst vlak bij de rustende patient, bijvoorbeeld op het nachtkastje. De partner remote wordt gedragen door iemand die de patient kan bijstaan in geval van een afwijkende hartslag, bijvoorbeeld de partner, een verzorger of de buren.

Na een intensieve periode van testen is het product klaar voor algemene verkoop. Vanaf heden is Nachtwacht LUNA voor iedereen beschikbaar via www.DAY4LIFE.com en een select aantal thuiszorgwinkels.
Het hoofdkantoor is gevestigd in Nuenen (Brabant).