Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

januari 2010

Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO) start in Alkmaar

Alkmaar - Hoger opgeleide ouderen uit de regio Noord-Holland-Noord hoeven niet meer te reizen om een boeiende cursus te volgen. Stichting Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO) start vanaf februari met cursussen in Alkmaar. HOVO kan starten dankzij financiële bijdrages van de Gemeente Alkmaar en Rabobank Alkmaar. Op donderdag 7 januari 2010 wordt het officiële startsein voor HOVO Alkmaar in het stadhuis gegeven door Burgemeester Bruinooge. Het Bestuur van de Stichting Hovo Alkmaar en de leden van de Prtogrammaraad van Hovo Alkmaar alsmede de docenten zullen hierbij aanwezig zijn.

HOVO Alkmaar biedt 55+'ers met een universitair of hbo-denkniveau vanaf februari 2010 de mogelijkheid om kwalitatief leuke en informatieve cursussen te volgen. HOVO is een bekend fenomeen in de academische steden van Nederland. De cursussen worden aangeboden op Hogeschool INHolland Alkmaar. Hogeschool INHolland stelt haar faciliteiten ter beschikking, maar de stichting HOVO is geheel zelfstandig.

Over de cursussen
Vanaf februari 2010 start HOVO Alkmaar met cursussen voor ouderen. Het betreft cursussen van acht tot tien colleges, gedurende één ochtend of middag per week. Er zijn enthousiaste, gekwalificeerde docenten aangetrokken. Ook excursies en gastsprekers behoren tot de mogelijkheden binnen het onderwijspakket. Het aanbod bestaat uit Cultuurgeschiedenis, Architectuur, Nieuwste Geschiedenis, Musicologie en Gezondheid & Ziekten. U kunt de brochure opvragen via: hovo.alkmaar@inholland.nl. Kijk ook op www.hovoalkmaar.nl voor meer informatie.

///// einde persbericht /////

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd bij het officiële startsein op donderdag 7 januari 2010 aanwezig te zijn.