Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Werkzaamheden Riederbuurt

Vanaf 8 februari voert Gemeentewerken werkzaamheden uit in de Brabantsestraat, Friesestraat, Hollandsestraat en de Beijerlandsestraat. Het werk duurt tot 11 juni 2010. In deze periode wordt de verharding van de trottoirs, parkeerboxen en rijstraat vervangen. Daarnaast worden in de Brabantsestraat en de Friesestraat een aantal bomen gerooid en vervangen door nieuwe bomen.

Fasering
De werkzaamheden worden in 5 fases uitgevoerd. Allereerst wordt de Brabantsestraat onder handen genomen. Vervolgens is het de beurt aan de Friesestraat en de Hollandsestraat. Hierna verplaatsen de werkzaamheden zich naar de Beijerlandsestraat (eerst het gedeelte tussen de Groningerstraat en de Westerbeekstraat, daarna het gedeelte tussen de Westerbeekstraat en de West Varkenoordseweg)

Afsluiten van de weg
Tijdens het uitvoeren van de verschillende fases wordt de betreffende straat tijdelijk afgesloten voor verkeer. Met borden wordt aangegeven hoe u het beste kunt rijden. U kunt overigens nog wel door de straat lopen. In de opengebroken straat komen rijplaten te liggen. Deze zijn voor de brandweer en ambulance. Let op! Het is dus verboden om op deze rijplaten te parkeren! Daarnaast willen wij u vragen om tijdens de werkzaamheden geen fietsen aan lichtmasten vast te zetten.

Huisvuil
Uw gebruikelijke afvalcontainer is tijdens de werkzaamheden bij u in de straat niet bereikbaar. Roteb zal in de nabijheid van de opgebroken straat tijdelijk bovengrondse containers plaatsen. Roteb verzoekt u goed gebruik te maken van de containers, want voor verkeerd aangeboden afval kunnen medewerkers van Stadstoezicht een boete opleggen.

Overlast
Slecht weer of andere omstandigheden kunnen het werk belemmeren. In dat geval kunnen de werkzaamheden langer duren. Het werk kan (geluids)overlast veroorzaken. We nemen maatregelen zoals het leggen van loopplanken om de overlast te beperken. Bij een bijzondere gebeurtenis, bijvoorbeeld een verhuizing, kunnen wij de straat tijdelijk toegankelijk maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de contactpersoon.

Contact
Voor meer informatie, vragen en/of klachten kunt u contact opnemen met Jan van Vlaardingen, Directievoerder afdeling Ingenieursbureau Stad afdeling Zuid, bereikbaar tussen maandag t/m vrijdag van 07.30 uur tot 16.00 uur op telefoonnummer (010) 492 6000.