Gemeente Helmond


Informatiebijeenkomst Q-koorts

Op maandag 8 februari staat een informatiebijeenkomst gepland over de Q-koorts. De bijeenkomst vindt plaats in het Elkerliek ziekenhuis.

In februari en maart 2010 organiseren de GGD, gemeenten, Provinciale Raad voor Volksgezondheid en Maatschappelijke Zorg en Provincie Noord-Brabant in heel Brabant informatiebijeenkomsten over Q-koorts.

In Helmond is deze bijeenkomst op maandag 8 februari. De bijeenkomst vindt plaats in de aula van ziekenhuis Elkerliek, Wesselmanstraat 25 in Helmond; ontvangst vanaf 19.00 uur, programma begint om 19.30 uur.

Voor de bijeenkomst dient u zich aan te melden. Dat kan via onderstaande link.

* Aanmelden bijeenkomst Q-koorts

Wilt u bij uw aanmelding vermelden met hoeveel personen u komt.

Programma


* Programma informatiebijeenkomst Q-koorts

Gemeente Helmond TV: zicht op Q-koorts

In de uitzending van Gemeente Helmond TV op zondag 7 februari wordt een reportage uitgezonden over Q-koorts in Helmond. Deze reportage is vanaf vrijdag 5 februari ook online te bekijken op deze website en op Youtube. De reportage wordt op 14 februari herhaald. Gemeente Helmond TV is tussen 11.00 en 17.30 uur te bekijken via Kanaal Helmond.

Gezondheid voor alles

Sinds 2007 heeft de Q-koorts duizenden mensen ziek gemaakt. Sommigen van hen houden er blijvende klachten aan over. Maar: hoe krijgt u Q-koorts? Wat doet het met uw gezondheid? Hoe voorkomt u dat u Q-koorts krijgt? Hoe weet u of u risico loopt? Waar kunt u op letten? Wilt u antwoord op deze of andere vragen? Liefst uit de mond van een deskundig arts? Kom dan op woensdag 8 februari naar de informatiebijeenkomst over Q-koorts en gezondheid. U bent van harte welkom!

Medici en patiëntenvereniging staan u te woord. Gezondheid staat centraal op deze informatiebijeenkomst. Dit betekent dat er niet kan worden ingegaan op vragen over zaken zoals intensieve veehouderij, het ruimen van geiten, vergunningverlening voor geitenbedrijven of andere maatregelen. Voor specifieke en persoonlijke vragen van patiënten wordt na afloop van deze reeks informatiebijeenkomsten een aparte patiëntenbijeenkomst gepland.

Meer informatie

Voor meer informatie over Q-koorts kunt u terecht op de speciale pagina 'zicht op Q-koorts'. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren terecht bij GGD Brabant-Zuidoost: telefoon 088-0031333.
* Zicht op Q-koorts