Ingezonden persbericht


persbericht 4 februari 2010

Desmond Tutu vol lof over musical AMANDLA! MANDELA

Ma 8 februari 2010 - Zo 14 februari 2010
Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam.

Aartsbisschop Desmond heeft speciaal voor de Mandelaweek in Rotterdam een videoboodschap ingesproken waarin hij zijn waardering uitspreekt voor de uitgangspunten van de musical AMANDLA! MANDELA. Op maandag 8 februari speelt AMANDLA! MANDELA voor het eerst in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, met deze musical wordt de Mandelaweek feestelijk geopend. De musical zal de hele week, van 8 t/m 14 februari, te zien zijn. Jörgen Raymann zal de Mandelaweek openen in aanwezigheid van diverse prominenten zoals minister-president Balkenende. Ook is er een rol weggelegd voor de kinderen van de Rotterdamse Nelson Mandela-basisschool. De boodschap van Desmond Tutu zal voorafgaand aan de voorstellingen tijdens de Mandelaweek worden vertoond.

Bos Theaterproducties, het nieuwe Luxor Theater, de 46664 campagne van de Nelson Mandela Foundation, het Medical Knowledge Institute (MKI), de Zuid-Afrikaanse Ambassade en Sandton Hotels organiseren van maandag 8 februari tot en met zondag 14 februari de Mandelaweek in Rotterdam. De Mandelaweek staat in het teken van vrijheid. Er wordt gevierd dat het 11 februari 2010 twintig jaar geleden is dat Nelson Mandela na 27 jaar gevangenschap werd vrijgelaten. De gehele week staan er verschillende activiteiten op het programma.

Tijdens de feestelijke openingsvoorstelling van AMANDLA! MANDELA zal het startschot worden gegeven voor de Mandela Week. De musical AMANDLA! MANDELA is nog te zien tot met 14 februari in het nieuwe Luxor Theater.

Musical AMANDLA! MANDELA met o.a. Kenneth Herdigein, Peter Bolhuis, Sophia Wezer en het 9 koppige a-capella mannenkoor Khayelitsha United Mambazo. Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam
Maandag 8 t/m zaterdag 13 februari 20.00 uur
Zondag 14 februari 14.00 & 19.00 uur