Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 4 februari 2010

Werkzaamheden Langestraat

Vanaf maandag 8 februari 2010 worden in de Langestraat werkzaamheden door PWN uitgevoerd. Het betreft de 2e fase van het werk (zuidkant van de Langestraat).

De 1e fase aan de noordkant is in november 2009 volgens de gemaakte planning geheel afgerond. De werkzaamheden zijn naar volle tevredenheid van de betrokkenen uitgevoerd. Vooral de winkeliers zijn zeer tevreden over het vlotte verloop van het proces, dat nagenoeg geen hinder heeft opgeleverd. Het werk aan de 2e fase betreft het vervangen van een waterleiding 200 mm grijsgietijzerenleidingen. Van 8 februari tot eind april 2010 wordt gewerkt aan de zuidkant van de Langestraat. De duur van de werkzaamheden hangt af van de weersgesteldheid. Bij vorst wordt er niet gewerkt.

Informatie over werkzaamheden
De bedrijven en bewoners worden minimaal 5 werkdagen vooraf geïnformeerd wanneer het water wordt afgesloten. Per bedrijf wordt een brief afgegeven met daarop het tijdstip van afsluiten en de duur van de afsluiting, tevens wordt dit mondeling toegelicht. Getracht wordt de tijd dat er geen stromend water is, zo kort mogelijk te houden. Het winkelend publiek ondervindt geen last van de werkzaamheden omdat er in een strook van 2,5 tot 3 meter vanaf de gevel niet gewerkt wordt. Indien nodig worden er loopplanken geplaatst. Na controle (het nemen van watermonsters) door het Waterlaboratorium worden de aansluitleidingen overgezet en wordt de bestrating weer hersteld.

Toekomstige herbestrating van de Langestraat
Na de werkzaamheden gaat de gemeente in overleg met de winkeliers en bewoners een herbestratingplan opstellen. Als er herbestraat wordt, dan worden de werkzaamheden op zijn vroegst in januari 2011 uitgevoerd.