Gemeente Heemskerk


vrijdag, 05 februari 2010

Reparaties aan riool

De gemeente Heemskerk start deze maand met het repareren van scheuren in de hoofdriolering op diverse plaatsen in de wijken Sandenburg, Meerestein/Hoogdorp en Commandeurs (noordelijk gedeelte). Deze scheuren zijn aan het licht gekomen tijdens de laatste inspectieronde.

Het repareren van de scheuren gebeurt in diverse straten in de wijken Sandenburg, Meerestein/Hoogdorp en Commandeurs met zogenaamde 'kousen' van kunststof die zijn versterkt met glasvezel. Voordat deze 'kousen' worden aangebracht, wordt het riool eerst gereinigd. Voorafgaand aan de reparaties wordt in de week van 8 februari gestart met een voorinspectie van diverse riolen in bovengenoemde wijken, in de straten Commandeurslaan, Duitslandlaan, Leeuwenburg, Ligusterhof, Rijnenberg, Sandenburg, Sterkenburg, Walenburg en Zuilenburg. Bij reiniging van de riolering kan bij sommige huizen of bedrijven water- en stankoverlast voorkomen. Dit gebeurt dan op die plaatsen waar de rioleringsbuizen een kleine diameter hebben of waar het riool wat verzakt is. In combinatie met een slechte ontluchtingscapaciteit van de huisriolering kan dit water- en stankoverlast veroorzaken. Hierdoor kan ongerief ontstaan in het toilet of in de badkamer. De oplossing tegen stank- en wateroverlast is het deksel van het toilet te sluiten en na afloop de kranen even te laten lopen en het toilet door te trekken.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de fa. GMB Rioleringstechnieken en nemen ongeveer drie weken in beslag. Tijdens de werkzaamheden kunnen bewoners enige overlast ondervinden met de doorgang in de betreffende straat. De gemeente Heemskerk probeert de overlast echter zoveel mogelijk te beperken.

---