Provincie Noord-Holland

Smallere rijstroken door werkzaamheden A/N208

05 februari 2010 - Nieuwsartikel

De provincie maakt van de A208 langs Haarlem-Noord, Santpoort-Noord en Velserbroek een N-weg, de N208.

Om ruimte te maken voor de werkzaamheden aan de westzijde worden de rijbanen verlegd en versmald. De werkzaamheden voor deze verlegging/versmalling worden tussen 8 en 13 februari uitgevoerd. In de nachten van 8, 9 en 10 februari wordt het verkeer voor maximaal tien minuten volledig stil gelegd.

Om het werk aan de westzijde van de A/N208 mogelijk te maken worden de rijstroken verlegd en versmald. Er blijven tussen de Velsertunnel en de aansluiting op de Westelijke Randweg steeds twee rijstroken per rijrichting in gebruik. Deze rijstroken zijn wel smaller dan de huidige rijstroken. Er komen drie rijstroken, twee richting de Velsertunnel en één richting Haarlem, op de plek van de huidige rijbaan richting de Velsertunnel. Eén rijstrook richting Haarlem blijft aan de huidige westzijde van de A/N208. Â

Het verkeer gaat in de nacht van 10 op 11 februari over deze tijdelijke rijstroken rijden. Dit blijft zo tot het werk aan de westzijde van de A/N208 is afgerond. De afronding staat gepland op vrijdag 16 april 2010.

Verkeersstops tijdens nachtwerkzaamheden
Het verkeer richting de Velsertunnel wordt in de nachten van 8, 9 en 10 februari een aantal maal volledig stil gelegd. Deze verkeersstops vinden plaats tussen 23.00 uur en 04.00 uur en zijn nodig om op een veilige manier de bewegwijzering en de portalen boven de weg te verwijderen. De verkeersstop in de nacht van 10 februari zorgt ervoor dat de overgang van de huidige rijstroken naar de versmalde rijstroken goed verloopt. Alle verkeersstops duren vijf tot tien minuten en worden begeleid door verkeersregelaars.

Werkzaamheden aan op- en afritten
Van 15 t/m 27 februari is de afrit Spaarndam voor verkeer richting Haarlem afgesloten. Ook de oprit vanaf Santpoort-Noord richting Haarlem is dan afgesloten. Omleidingen voor lokaal verkeer richting Haarlem en verkeer op de A/N208 richting Spaarndam, Santpoort-Noord en Waarderpolder zijn ter plaatse aangegeven.

Van maandag 22 februari t/m zondag 28 februari is de afrit Velserbroek aan de kant van het Shellstation afgesloten. Ook de verderop gelegen oprit voor verkeer vanaf Santpoort-Noord/Velserbroek richting Haarlem is dan afgesloten. Omleidingsroutes voor lokaal verkeer richting Haarlem en verkeer op de A/N208 richting Velserbroek zijn ter plaatse aangegeven.

Werkzaamheden weersafhankelijk
Voor het uitvoeren van de werkzaamheden is de provincie afhankelijk van het weer. Als de weersomstandigheden bepaalde werkzaamheden niet toelaten, verplaatsen deze naar een later moment.

De herinrichting van de A208
Het drukke verkeer op het verlengde van de Westelijke Randweg (A208) in Haarlem en Velsen zorgt voor geluidsoverlast. De provincie pakt dit probleem samen met de betrokken gemeenten aan: de weg wordt aangepast en de snelheid wordt verlaagd van 100 naar 70 km per uur. Van eind oktober 2009 tot augustus 2010 werkt de provincie aan deze weg. Na afloop is het provinciale deel van de A208 veranderd van een A in een N weg: de N208.

---