Gemeente Apeldoorn

Leerlingen Sprengeloo doen onderhoud in openbare ruimte

Zo'n twintig leerlingen in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar (2e klas) van de school Sprengeloo besteden hun maatschappelijke stage aan het onderhoud van de openbare ruimte. Niet alleen het daadwerkelijke opruimen van zwerfvuil en groenonderhoud komt hierin aan bod. Een deel van de leerlingen verdiept zich in de wijk, de mensen in de wijk, de werkzaamheden die er nodig zijn en het type werk dat de bewoners zullen waarderen.

Bij de voorbereiding van de stage zijn naast de docenten van de school, wijkraad de Sprengen en mensen van de gemeente en het Natuurhuis betrokken. Zij selecteren het soort werkzaamheden dat kan worden verricht. De medewerkers van de gemeente zorgen voor gereedschappen, geven veiligheidsinstructies aan de leerlingen en zorgen voor informatie en advies.

Tijdens de maatschappelijke stage is er aandacht voor de soorten planten en bomen in de wijk, hun huidige staat en wat wel en wat niet snoeibaar is. Rommeligheid van de omgeving wordt in beeld gebracht en de leerlingen krijgen opdracht voorstellen te doen hoe die rommeligheid kan worden voorkomen.

De leerlingen (een mix van alle richtingen basis, theoretisch en theoretisch-gemengd-kader) schrijven een artikel in de wijkkrant waarin ze de bewoners vertellen over hun belevenissen. Tenslotte gaan de deelnemers nadenken of en zo ja hoe zij nog meer klussen of klusjes voor de mensen in de wijk kunnen doen en hoe ze die kunnen aanbieden.

Op 8, 9 en 10 februari gaan deze jonge vrijwilligers aan de slag op en rond de school, aan de Sprengenweg 81.

Einde persbericht




Gemeente Apeldoorn