Gemeente Rotterdam

2010 | 6

5 februari 2010

Wethouder Kriens opent Dag van de Dienstverlening

Maandag 8 februari om 9.30 uur opent wethouder Jantine Kriens (o.a. organisatie) het congres Dag van de Dienstverlening in de Burgerzaal van het stadhuis. De Vereniging Nederlandse Gemeenten heeft Rotterdam uitgeroepen tot 'Meest klantvriendelijke gemeente van Nederland 2009'. De prijs bestaat uit de mogelijkheid tot het kosteloos organiseren van een Dag voor de Dienstverlening. Publiekszaken Rotterdam (PZR) heeft deze mogelijkheid benut om een congres onder deze noemer te organiseren voor vakgenoten bij andere gemeenten en de lezers van Binnenlands Bestuur.

(Voor meer informatie: Publiekszaken Rotterdam, Martine van der Plas, tel. 010 - 417 2248)

Wethouder Schrijer bij ondertekening eerste RIO

Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) is op maandag 8 februari om 14.30 uur aanwezig bij de ondertekening van de eerste Rotterdamse Individuele Overeenkomst (RIO) in het Jongerenloket aan de Westblaak 122. Het Jongerenloket zet zich, met de RIO, met name in voor de doelgroep Wajongers en jonge arbeidsgehandicapten. De eerste ondertekenaar valt ook onder deze doelgroep. Met een RIO kan de gemeente Rotterdam meer maatwerk bieden aan mensen die werk zoeken en daarbij een specifieke aanpak nodig hebben, bijvoorbeeld vanwege een lichte lichamelijke of verstandelijke beperking. Een RIO trajectplan geeft werkzoekenden en klantmanagers (van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid) de mogelijkheid om de werkzoekende een individueel en toegesneden aanbod te doen.

(Voor meer informatie: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 267 38 12)

Wethouder Kriens opent VanHarte Resto Rotterdam Noord

Wethouder Jantine Kriens (o.a. welzijn) verricht op maandag 8 februari om 17.30 uur de officiële opening van het nieuwe Resto VanHarte Rotterdam Noord in buurthuis Mozaïek aan de Schommelstraat 69. Bij Resto VanHarte is iedereen welkom. Voor een driegangendiner, een gesprek met andere wijkbewoners of om kennis te maken met organisaties uit de buurt. Het diner kost ¤ 5, - (¤ 2,50 voor minima). ResResto VanHarte werkt samen met instanties en organisaties in de wijk, zoals de huisarts, de dominee, de imam, de ouderenconsulent en de wijkagent. Vaak zitten er mensen aan tafel die vertellen over activiteiten in de buurt. Er worden ook speciale muziek- en dansoptredens en spelavonden georganiseerd. Na de opening eet de wethouder mee met de gasten in het restaurant.

(Voor meer informatie: Resto van Harte, Fred Beekers, tel. 06 - 524 984 06)

Wethouder Vervat bij ontbijtbijeenkomst Slim Bereikbaar Rotterdam

Wethouder Hans Vervat is op dinsdag 9 februari om 08.30 uur aanwezig bij de ontbijtbijeenkomst Slim Bereikbaar Rotterdam. Eind 2008 tekenden, vertegenwoordigers van overheid en bedrijfsleven in het kader van de landelijke Taskforce Mobiliteitsmanagement het Regionaal Convenant Mobiliteitsmanagement Rotterdam. Belangrijke doelstelling hierbij was een 5% spitsreductie. Om de ambities binnen het programma Slim Bereikbaar voor de Rotterdamse Regio waar te maken worden op verschillende locaties (ontbijt)bijeenkomsten georganiseerd voor werkgevers die actief zijn of aan de slag willen met mobiliteitsmanagement. ING is al jaren actief op het gebied van mobiliteitsmanagement en is één van de koplopers op dit gebied in onze regio. Het doel van de ontbijtbijeenkomst is vooral dat werkgevers met elkaar in gesprek raken over de mogelijkheden om werknemers minder in de file te laten staan en elkaar informeren en inspireren over actualiteiten op het gebied van mobiliteitsmanagement. Wethouder Vervat spreekt tijdens de werkgeversbijeenkomst over mobiliteitsmanagement in de Rotterdamse regio. De bijeenkomst vindt plaats bij de ING Bank aan het Weena 501, 37e etage in Rotterdam.

(Voor meer informatie: Odie Geerligs - van Eupen, Concernccommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 51 07 47 86)

Wethouders Schrijer en Lamers bij Ga Gewoon Door event

Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) en onderwijswethouder Peter Lamers zijn aanwezig bij het Ga Gewoon Door event op dinsdag 9 en woensdag 10 februari. Op dinsdag 9 februari is om 11.30 uur de centrale hal van Zadkine (locatie Benthemstraat 6) omgetoverd tot een voetbal en dansarena. De mannen van Soccer Showdown, onder aanvoering van Soufiane Touzani, verzorgen een grote voetbalshow en houden een 'battle' met een groepje professionele dansers. De wethouders spreken aansluitend de aanwezige jongeren toe om goed na te denken over de mogelijkheden na hun studie. Vervolgens overhandigen ze de eerste portfolio/informatiemappen. Met dit evenement worden de MBO leerlingen gemotiveerd om een goede keus te maken wanneer ze klaar zijn met hun studie: kiezen ze ervoor om gelijk werk te zoeken of is het misschien beter om door te leren? Vooral in deze moeilijke economische tijden wil de gemeente Rotterdam in samenwerking met de ROC's, UWV en Jongerenloket er alles aan doen om jongeren niet tussen wal en schip te laten vallen. Het spectaculaire event wordt ook op woensdag 10 februari om 11.30 uur in aanwezigheid van wethouder Schrijer georganiseerd bij het Albeda College (locatie Rosestraat 1101/1103).

(Voor meer informatie: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 267 38 12)

Burgemeester Aboutaleb reikt medailles uit tijdens bijeenkomst vrijwillige politie

Op woensdag 10 februari reikt burgemeester Ahmed Aboutaleb om 19.30 uur vrijwilligersmedailles uit voor Openbare Orde & Veiligheid aan de vrijwillige politie en volontairs als waardering voor hun inzet voor de samenleving. Daarnaast spreekt de burgemeester de aanwezigen toe bij deze bijzondere bijeenkomst. Tot slot zal korpschef Aad Meijboom de 'vrijwilliger van het jaar' bekend maken. De volontairs en vrijwillige politie worden ontvangen in de Burgerzaal van het Stadhuis aan de Coolsingel 40.

Wethouder Vervat bij aftrap 'Rotterdam van strip naar chip'

Wethouder Hans Vervat is donderdag 11 februari als portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de stadsregio Rotterdam aanwezig bij de officiële ingebruikname van de OV-chipkaart in de Rotterdamse regio. Die dag staat de hele Rotterdamse regio in het teken van de overgang van strip naar chip. Vanaf 11 februari is de OV-chipkaart het enige vervoersbewijs in de tram, bus en metro en RandstadRail in de stadsregio Rotterdam. De strippenkaart behoort daarmee tot het verleden. Een bijzondere gebeurtenis, waarbij Rotterdam voorop loopt. Hans Vervat en Pedro Peters (Algemeen directeur RET) nemen vanaf 7.30 uur poolshoogte bij Centraal Station en spreken daar met reizigers en conducteurs. Om 11.00 uur wordt in en rond het Stadhuis (Coolsingel 40), samen met staatssecretaris Tineke Huizinga (verkeer en waterstaat), Hans Rat (geestelijk vader van de strippenkaart) en de directeuren van de vervoersbedrijven die volledig overgaan van 'strip naar chip' (RET, Qbuzz, Connexxion), op bijzondere wijze afscheid genomen van de strippenkaart. Met een audiovisueel spektakel voor gasten en toevallige voorbijgangers, vindt de officiële ingebruikname van de OV-chipkaart plaats.

(Voor meer informatie: Odie Geerligs - van Eupen, Conccerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 51 077 47 86)

Wethouder Grashoff bij Your Wedstrijd & Your Debat

Donderdag 11 februari om 20.00 uur neemt wethouder Rik Grashoff (participatie, cultuur en milieu) deel aan Your Debat in WATT op de Kruiskade. Jongerenredactie Confetti evalueert die avond het Jongerenjaar Your World. Naast Rik Grashoff debatteren mee: Margreet Middelbeek (adjunct-directeur Your World); Sanne Nout (jongRRKC) en gespreksleider Farid Tabarki (Coolpolitics, conceptontwikkelaar, onderzoeker). YOUR Debat is de tweede aflevering in de reeks Van wie is de stad? In deze serie onderzoekt Confetti de betrokkenheid van (jonge) Rotterdammers bij de stad en de ruimte die Rotterdammers elkaar geven om hun stad vorm te geven.

(Voor meer informatie: RRKC, Bert van Riel , tel. 010 - 433 3534)

Wethouder Kriens bij verkiezingsdebat MEE Rotterdam Rijnmond

MEE organiseert op vrijdag 12 februari een debat ter voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Tijdens het debat wordt teruggekeken op de periode 2006-2010 en gedebatteerd over de aandacht van de politieke partijen voor mensen met een beperking of chronische aandoening in de verkiezingsprogramma's. Wethouder Jantine Kriens (welzijn, volksgezondheid en maatschappelijke opvang blikt om 14.00 uur terug op de periode 2006 - 20010. MEE Rotterdam Rijnmond is gevestigd op de Schiedamse Vest 154.

(Voor meer informatie: MEE Rotterdam Rijnmond, Jamila Hamid, tel. 06 - 5497 7480)

Wethouder Karakus ondertekent Gebiedsafspraken Overschie

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening), Dick van Dongen (portefeuillehouder Overschie) en Willem Klos (bestuurder Woonstad Rotterdam) ondertekenen vrijdag 12 februari om 16.00 uur de Gebiedsafspraken Overschie. De Gebiedsafspraken gaan over het aantal en het soort te bouwen woningen, de grondexploitatie en de herinrichting van de openbare ruimte in Overschie. Om de kwaliteit hiervan te waarborgen wordt het beheer van de buitenruimte vooraf geregeld. Deze overeenkomst wordt ondertekend in kamer 106 van het Stadhuis aan de Coolsingel 40.

(Voor meer informatie: Farida Aghris, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 267 2177)

En verder...

Is burgemeester Aboutaleb op vrijdag 12 februari om 19.00 uur te gast bij Maha Shivratri de Hindoestaanse hoogtijdagviering in Partycentrum De Hooiberg aan de Galvanistraat 34-36. Op de veertiende avond van de maand Phalguna (februari / maart) wordt het Maha Shivratri gevierd, een festiviteit ter ere van de god Shiva. (Voor meer informatie: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 267 38 12)