Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Stadsdeel strooit 8 februari weer

---

Stadsdeel strooit 8 februari weer

5 februari 2010

Het stadsdeel heeft een ernstig tekort aan strooizout. De hoofdfietsroutes zijn tot nu toe begaanbaar gehouden, maar de voorraad is nu vrijwel op. Het laatste zout wordt bewaard tot maandagochtend 8 februari voor de spits op de doorgaande fietsroutes. Dit weekend (6-7 februari) wordt daarom niet gestrooid. Begin volgende week wordt een nieuwe voorraad zout verwacht.

Maandagochtend strooit het stadsdeel -indien nodig- weer op de volgende fietsroutes:

Deze routes zijn: Mauritskade, Eerste Oosterparkstraat, Middenweg/Linnaeusstraat, Mac Gillevrylaan/Linnaeuskade, Wibautstraat, Weesperzijde, Rozenburglaan/Gooiseweg/Prins Bernhardplein, Treublaan, Spaklerweg, Kamerlingh Onneslaan, Ringdijk/Kruislaan, Radioweg en de Dapperstraat.

Daarnaast probeert het stadsdeel om maatschappelijke voorzieningen zoals bushaltes, bejaardenhuizen en winkelcentra bereikbaar te houden. Het ijsvrij houden van de woonbuurten is niet meer mogelijk.

Er is voor bewoners en ondernemers voorlopig geen strooizout verkrijgbaar bij de stadsdeelwerf aan de Rozenburglaan. Wel is er zout verkrijgbaar bij tuincentra en doe-het-zelf zaken. Bewoners worden opgeroepen om oudere buren te helpen en zelf hun stoep schoon te maken.

Auto- en OV-routes

De centrale stad heeft nog een beperkte zoutvoorraad, maar zet deze in om de wegen waarvoor zij in Amsterdam verantwoordelijk is, de hoofdroutes voor openbaar vervoer en auto, begaanbaar te houden.

Ouderen

Het stadsdeel krijgt veel meldingen van ouderen die door de gladheid hun huis niet meer uit durven. Heeft u een bejaarde in uw omgeving, informeert u dan of u bijvoorbeeld boodschappen kunt doen. Verder zijn bewoners en ondernemers verplicht om de stoep voor hun deur begaanbaar te maken. Hiervoor kunt u zout, zand of een schop inzetten.