Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Woninginbraken | |


In het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 februari werd er in diverse woningen in Apeldoorn ingebroken. Ook heeft men bij twee woningen geprobeerd in te breken. Er werden onder andere een laptop en sieraden weggenomen. De politie heeft de inbraken in onderzoek en adviseert om preventietips in acht te nemen, om daarmee inbraken zo veel mogeliojk te voorkomen.


Een bewoner aan de Zuiderlaan in Apeldoorn hoorde zaterdagavond 6 februari rond 23:15 uur gestommel. Toen hij ging kijken merkte hij dat men geprobeerd had om in te breken. Men was niet binnen geweest.


Tussen zaterdagavond en zondagmorgen 7 februari heeft men ingebroken in een woning aan de Goeman Borgesiusstraat in Apeldoorn. Men was binnengekomen door een raam open te breken. Of er iets is weggenomen is nog niet bekend.


Zondagmiddag heeft men getracht in te breken bij een woning aan de Asselsestraat in Apeldoorn. Men had een ruit geforceerd, vermoedelijk is er niemand binnen geweest.


Op zondagavond werd ontdekt dat er was ingebroken bij een woning aan de van Galenstraat in Apeldoorn. Men had een ruit geforceerd. De hele woning was doorzocht. Of er iets is weggenomen is nog onbekend.


Bij een inbraak in een woning aan de Meerkoetweg werd een fles drank buitgemaakt. Men was binnengekomen door een raam open te breken. De bewoner ontdekte de inbraak zondagavond.


In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in een woning aan de Oosterlaan. Men kwam binnen door een raam te forceren. Er werden onder andere sieraden weggenomen.


Bij een inbraak in een woning aan de Arnhemseweg in Apeldoorn werd er een laptop buitgemaakt. Men kwam binnen door een ruit in te gooien. De inbraak werd tussen zondagmiddag en -avond gepleegd.


De woningeigenaren hebben aangifte gedaan. De politie heeft de inbraken in onderzoek. Of
er een verband bestaat tussen de verschillende woninginbraken is onderdeel van het onderzoek.


Preventietips

De politie heeft een aantal tips om inbraken zo veel mogelijk te voorkomen.


De meest voor de hand liggende preventietip om inbrekers en insluipers te weren is uiteraard het goed afsluiten van ramen en deuren, ook als je maar heel even weggaat.
Denk ook aan het niet in het zicht plaatsen van waardevolle goederen zoals laptops, fotocamera's en portemonnees. Berg auto- en reservesleutels goed op, zodat kans op diefstal van de auto wordt verminderd. Maak gebruik van een buitenlampen bij voor- en/of achterdeuren. Bent u tijdens een lange winteravond afwezig, sluit dan de gordijnen en laat verlichting branden. Doe alsof u thuis bent. En tijdens vakanties; zorg dat het huis een bewoonde indruk geeft (gordijnen overdag niet sluiten, post laten weghalen, maak afspraken met buren etc.). Meer tips staan op www.politiekeurmerk.nl


-----------------------

(





(

---- --