Gemeente Brummen


Lange Termijn Agenda: actueel

(Oorspronkelijke publicatie datum: 04-02-2010)

De gemeenteraad stelt onder andere kaders vast en controleert het dagelijks bestuur, het college van burgemeester en wethouders. Om dit op een goede en gestructureerde manier te kunnen doen is het belangrijk dat college en gemeenteraad van elkaar weten welke grote onderwerpen wanneer om bespreking of besluitvorming vragen. Vandaar dat in samenspraak tussen raad, college en ambtelijke organisatie een Lange Termijn Agenda (LTA) is ontwikkeld. De meest actuele versie kunt u hier vinden.

De geplande activiteiten en onderwerpen in de LTA zijn onderverdeeld op basis van de systematiek van de programmabegroting. Deze kent zeven programma's. De Lange Termijn Agenda moet de gemeenteraad (en uiteraard ook burgers en andere belanghebbenden) inzicht geven in de voortgang en planning van de grotere onderwerpen waarover de gemeenteraad zich de komende tijd gaat buigen. De agenda richt zich op dit moment voornamelijk op de planning voor het jaar 2010. Na de verkiezingen, wanneer ook het collegeprogramma bekend wordt, zal de agenda worden aangevuld met de activiteiten voor de periode 2011 tot en met 2014.

Maandelijks wordt de agenda door het presidium besproken. Dit is het overleg tussen de fractievoorzitters van de politieke partijen in de raad, de burgemeester, de griffier en de gemeentesecretaris van de raad. Indien nodig wordt de agenda geagendeerd voor het eerstvolgende forum. Voor meer informatie over de agenda kunt u terecht bij de griffie van de gemeenteraad.