NOC*NSF


Arnhem, 8 februari 2010

Gerard Dielessen wordt Algemeen Directeur NOC*NSF

Het bestuur van NOC*NSF heeft, mede op advies van het managementteam en de ondernemingsraad, unaniem besloten Gerard Dielessen per 1 mei 2010 aan te stellen als Algemeen Directeur van NOC*NSF. Gerard Dielessen volgt daarmee Theo Fledderus op, die half januari aankondigde NOC*NSF na 10 jaar te verlaten.

In Gerard Dielessen ziet het bestuur van NOC*NSF een directeur met grote ervaring in het leidinggeven in complexe organisaties en met grote passie voor sport. Over het belang van sport voor de samenleving zegt Gerard Dielessen: "Dit is een geweldig moment om bij NOC*NSF aan de slag te gaan. Juist nu het maatschappelijk belang van sport voor Nederland zo breed wordt erkend."

Dielessen begon zijn journalistieke loopbaan bij het Utrechts Nieuwsblad. Na diverse (hoofd)redactionele functies bij de schrijvende pers heeft hij via de NPS de overstap naar de NOS gemaakt. Zo was hij onder andere hoofdredacteur van NOVA en Studio Sport. Vanuit zijn huidige functie als algemeen directeur van de NOS maakte hij ook deel uit van de Club van 28 van het Olympisch Plan 2028. Andre Bolhuis, vanaf 18 mei 2010 voorzitter van NOC*NSF, over Dielessen: "We kenden Gerard natuurlijk al vanuit zijn media betrokkenheid met de sport, maar we hebben hem ook als een bewogen pleitbezorger van het maatschappelijk belang van sport leren kennen in de Club van 28. Ik kijk erg uit naar een de samenwerking met hem de komende jaren."

Gerard Dielessen (55) is vanaf 2003 algemeen directeur van de NOS en zal per 1 mei 2010 zijn functie bij NOC*NSF aanvaarden. In deze functie is hij voorzitter van het managementteam en bovendien Secretary General van NOC*NSF als Nationaal Olympisch Comité. Erica Terpstra: "Het bestuur is heel blij dat het gelukt is om een opvolger voor Theo Fledderus te vinden van dit kaliber, die bovendien direct aansluitend op het afscheid van Theo kan beginnen. Voor mij persoonlijk is het een hele geruststelling dat deze wissel nog voor mijn vertrek kan worden voltooid."

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie