SNS Reaal Groep

SNS Bank Covered Bond programma

Utrecht, 8 februari 2010

SNS BANK N.V. (opgericht naar Nederlands recht met beperkte aansprakelijkheid en statutair gevestigd te Utrecht).
Covered-bondprogramma van ¤ 15.000.000.000 gegarandeerd met betrekking tot uitkering van rente en hoofdsom door SNS COVERED BOND COMPANY B.V. (opgericht naar Nederlands recht met beperkte aansprakelijkheid en statutair gevestigd te Amsterdam).

SNS Bank N.V. (de 'Emittent') heeft op 13 december 2007 een covered-bondprogramma opgezet dat van tijd tot tijd is bijgewerkt en aangevuld (het 'Programma').

Dit persbericht wordt uitgegeven in verband met het feit dat Standard & Poor's Rating Services, een onderdeel van The McGraw-Hill Companies, Inc. ('S&P'), niet langer als kredietbeoordelaar optreedt voor het Programma en geen kredietbeoordeling meer zal verstrekken ter zake van de onder het Programma uitgegeven en uit te geven Covered Bonds (gedekte obligaties). Het basisprospectus d.d. 23 april 2009 (het 'Basisprospectus') bij het Programma is dienovereenkomstig aangevuld.

De Emittent bevestigt dat zij Stichting Security Trustee SNS Covered Bond Programma Company (de 'Security Trustee') en S&P in kennis heeft gesteld. De Security Trustee heeft bevestigd geen bezwaar te hebben tegen deze verwijdering.

De Security Trustee c.q. de Emittent is bevoegd tot elke andere handeling en formaliteit die naar het inzicht van de Security Trustee en/of de Emittent gepast of noodzakelijk is in verband met de tenuitvoerlegging van bovengenoemde omstandigheid.

Het Basisprospectus, de daarbij behorende aanvullende prospectussen d.d. 27 augustus 2009, 7 oktober 2009 en 19 oktober 2009, alsmede het aanvullende prospectus d.d. 2 februari 2010 kunnen vanaf heden op de website van de Emittent (www.snsreaal.com) worden geraadpleegd en liggen ter inzage in het hiervoor aangewezen kantoor van de Agent (69 Route d'Esch, L-2953 Luxemburg, Luxemburg), de Security Trustee (Claude Debussylaan 24, 1083 MD, Amsterdam) en het kantoor van de Emittent te Amsterdam, aan Nieuwezijds Voorburgwal 162, 1012 SJ Amsterdam, waar exemplaren van het Basisprospectus en voornoemde aanvullende prospectussen en eventuele bij verwijzing opgenomen documenten kosteloos verkrijgbaar zijn.

Over SNS REAAL
SNS REAAL is een innovatieve dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren met een primaire focus op particulieren en het MKB in Nederland. Haar activiteiten bestrijken drie kernproductgroepen: hypotheken en vastgoedfinanciering, sparen en beleggen, en verzekeren. Vanuit een lange traditie voelt SNS REAAL zich verbonden met de Nederlandse samenleving. Met een balanstotaal van bijna Euro 129 miljard (30 juni 2009) is SNS REAAL een van de grote bankverzekeraars in Nederland. De onderneming heeft bijna 7.700 medewerkers (FTE) en heeft haar hoofdkantoor in Utrecht.