Politie Zeeland


---


Z-233-2010 Aanhoudingen in Sas van Gent
Politie Zeeland heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.45 uur, in Sas van Gent, vier mannen aangehouden op verdenking van diefstal/ heling en het voorhanden hebben van vuurwapens.
De mannen (een 21-jarige man, een 20-jarige man en een 18-jarige man allen uit Rotterdam en een 23-jarige man uit Den Haag) zijn aan de Westkade in Sas van Gent aangehouden. Ze reden in een auto waarop kentekenplaten zaten die eerder die nacht waren ontvreemd in Westdorpe.
Bij de aanhouding bleek tevens dat er in de auto twee vuistvuurwapens lagen. De wapens en bijbehorende patronen zijn in beslag genomen. De mannen zijn in verzekering gesteld en zullen dinsdag worden voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

O-234-2010 Autobrand, Heinkenszand
In de nacht van zondag op maandag rond 03.20 uur is een auto, die geparkeerd stond aan Clara's pad in Heinkenszand, volledig uitgebrand.
De eigenaresse van de auto heeft aangifte gedaan van brandstichting.

Twee kliko's die vlakbij de auto stonden zijn gesmolten, enkele ruiten van naastgelegen pand zijn gebarsten en een buitenlamp van een naastgelegen pand is gesmolten. Het totale schadebedrag is onbekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

W-235-2010 Diefstal van bedrijfsterrein in Vlissingen
Van een bedrijfsterrein, gelegen aan de Rubenslaan in Vlissingen, zijn vier krachtkabels gestolen.
De gestolen kabels hebben een totale lengte van 100 meter. De waarde van het gestolen goed is nog niet bekend.