Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima bezoekt DeeltijdCafé Taskforce DeeltijdPlus

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden heeft maandagavond 8 februari het DeeltijdCafé van de Taskforce DeeltijdPlus in Leiden bezocht. Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, mevrouw drs. J. Klijnsma, en voorzitter van de Taskforce DeeltijdPlus, mevrouw Pia Dijkstra, waren ook aanwezig op deze bijeenkomst.

Tijdens het DeeltijdCafé gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek over het combineren van zorg en werk. De discussie werd aangezwengeld met een draai aan het Rad van Fortuin dat argumenten liet zien om wel of niet meer uren te willen werken. Ook was er de mogelijkheid tot een 'speeddate' met een loopbaancoach.

De Taskforce DeeltijdPlus is door het kabinet en sociale partners in het leven geroepen om met name vrouwen in kleine deeltijdbanen te stimuleren meer te werken. De discussies die in de DeeltijdCafé's plaatsvinden dragen bij aan de uiteindelijke aanbevelingen van de Taskforce DeeltijdPlus, die op 30 maart 2010 tijdens de slotbijeenkomst worden gepresenteerd aan het kabinet en de sociale partners.

Categorieën: Overig, Sociale zekerheid, Werk

Bron: Ministerie van Algemene Zaken