Kattenpension weer vogelvrij


Opgevangen vogels uit dierenasiel Stevenshage herplaatst

LEIDEN, 20100208 -- De vogels die vorige week werden opgevangen in dierenasiel Stevenshage, zijn allemaal herplaatst. Deze vogels waren met wel dertig tegelijk uit een huis gehaald, waar ze niet goed verzorgd werden. Omdat de eigenaar afstand deed van de dieren was het voor het asiel mogelijk om op korte termijn naar nieuwe bazen voor de vogels te gaan zoeken.

De regionale en Leidse pers, zowel kranten, radio, tv en internet, pakten het nieuwsbericht dat Stevenshage instuurde massaal op. Ook de Telegraaf plaatste een bericht over de vogels in nood. Dit heeft er zeker toe geleid dat er volop belangstelling was om de vogels een nieuw thuis te geven. Ook het doel van het asiel om bij herplaatsing de paartjes niet uit elkaar te halen werd gehaald.

Omdat de vogels in het asiel huisvesting hadden gekregen in een van de drie kamers van het kattenpension, is het heel fijn dat veel vogelliefhebbers zo snel van zich hebben laten horen. Nu is het kattenpension weer op tijd leeg voor de ontvangst van de katten. De voorjaarsvakantie staat voor de deur en veel vakantiegangers hebben voor hun kat een plekje gereserveerd. Afgelopen weekeind is alles in gereedheid gebracht en de mandjes, kattenspeelgoed en klimtoestellen staan weer klaar voor de vakantie van de katten.

Fotobijschriften:
Foto 1: Het kattenpension zoals het hoort; hier kroelt asielbeheerder Leen Gottschal een vakantie-kat.
Foto 2: Waar anders de katten spelen stonden vorige week nog vogelkooien.

Algemene informatie:
Streek-dierentehuis Stevenshage ontfermt zich over dieren uit: Alkemade, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnsburg, Sassenheim, Valkenburg, Voorhout, Voorschoten, Warmond en Zoeterwoude. Het dierenasiel vangt jaarlijks circa duizend honden, katten en andere dieren op. Voor de opvang en verzorging van deze asieldieren is het asiel afhankelijk van de jaarlijkse collecte, donateurs en giften. Daarnaast heeft Stevenshage een pension waar dieren hun vakantie kunnen doorbrengen.

Website van Stevenshage: www.dierenasielleiden.nl





Ingezonden persbericht