Saxion Hogescholen
BR>

do 04 februari 2010

Hogescholen en ziekenhuis Hardenberg werken samen

Maandag 8 februari aanstaande ondertekenen de opleidingen tot hbo-verpleegkundige van Saxion en Christelijke Hogeschool Windesheim een samenwerkingsovereenkomst met de Saxenburgh Groep locatie van het Ropcke-Zweers Ziekenhuis te Hardenberg.

De samenwerking betreft de realisatie van een leerafdeling, waarin hbo-studenten verpleegkunde zich kunnen ontwikkelen tot competente beroepsbeoefenaars.

In de leerafdeling leren hbo-verpleegkundigen in teamverband en in een krachtige leeromgeving, namelijk de reële beroepspraktijk, de totale verpleegkundige zorg voor een vastgesteld aantal patiënten uit te voeren. Hiervoor zijn twaalf stageplaatsen gedurende het hele jaar beschikbaar.

Alle betrokkenen zijn ervan overtuigd dat de samenwerking voor de partijen voordelen oplevert. De integratie van onderwijs en beroepspraktijk wordt verbeterd en sluit (beter) aan bij het competentiegericht leren.

De ondertekenaars van de overeenkomst zijn namens Saxion drs. F. Pol, directeur Academie Gezondheidszorg, namens het Röpcke-Zweers Ziekenhuis, mevrouw P.M. Terwijn, lid Raad van Bestuur en namens Christelijke Hogeschool Windesheim, mevrouw A. Hettinga, hoofd docent.

-------- EINDE PERSBERICHT