Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Microsoft toponderzoeker Emmott te gast bij het CWI

9 februari 2010

Tijdens de Computational Science Meeting op 9 februari houdt professor Stephen Emmott (Microsoft Research, Cambridge) een voordracht.

Stephen Emmott, van origine neurowetenschapper, leidt Microsoft's Computational Science Research afdeling. Emmott is eveneens Professor of Computational Science aan de Oxford University. Zijn wetenschappelijke inspanningen verricht hij verder bij het Centre for Computational and Cognitive Neuroscience (University of Stirling), AT&T Bell Laboratories en University College London.

Computational Science

NWO Exacte Wetenschappen heeft eerder subsidierondes georganiseerd op het gebied van Computational Sciences, en is bezig met het opzetten van een nieuw programma. Dit snel ontwikkelende wetenschapsgebied houdt zich bezig met het ontwerpen en analyseren van grootschalige computermodellen. Het bekendste voorbeeld is de weersvoorspelling, maar ook toepassingen in de elektronische industrie, lucht- en ruimtevaart of de structuuranalyse van grote moleculen behoren tot het onderzoeksgebied.

Computational Science Meetings

Het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) in Amsterdam organiseert regelmatig Computational Science Meetings, om onderzoekers samen te brengen uit relevante domeinen, zoals aard- en levenswetenschappen, algoritmen en infrastructuur. Geinteresseerde informatici en wiskundigen zijn hiervoor van harte uitgenodigd.