Direct Wonen Vastgoed verwerft 170 appartementen in Apeldoorn

09/02/2010 12:34

Direct Wonen N.V.

Den Haag, 9 februari 2010 - Direct Wonen Vastgoed heeft recentelijk een overeen-komst gesloten met ING Dutch Residential Fund, inzake de aankoop van drie woontorens - met daarin 170 huurappartementen - in de Apeldoornse wijk De Mheen. Deze aankoop vormt voor Direct Wonen Vastgoed de start van de

tenuitvoerlegging van de aangepaste bedrijfsstrategie. Naast het investeren in nieuwbouwprojecten richt Direct Wonen Vastgoed zich nu tevens op het ver-werven van bestaande complexen. Het streven is aldus om ook op dat gebied een portefeuille op te bouwen.

'De acquisitie van de appartementen in Apeldoorn past ons als een handschoen,' aldus Frederik Sinke, commercieel directeur, Direct Wonen Vastgoed. De torens werden ge-bouwd in 1973 en zijn van het begin af aan zeer in trek. Niet alleen de prijs-kwaliteitverhouding van de appartementen speelt hierbij een rol, maar ook de uitsteken-de ligging: dichtbij het centrum én de uitvalswegen, te midden van goed onderhouden openbaar groen en met een ruim lokaal aanbod aan winkel- en ontspanningsfaciliteiten. Zittende huurders zullen binnenkort - vrijblijvend - door ons in de gelegenheid gesteld om, tegen een aantrekkelijke prijs en met een passend financieringsvoorstel, hun huidige appartement of een appartement elders in de torens aan te kopen. Hiernaast zullen vrij-komende appartementen, via onze eigen verkooporganisatie, op de vrije markt aangebo-den worden. Een renovatietraject van het exterieur wordt in gang gezet, tevens biedt Direct Wonen Vastgoed aan potentiële kopers de mogelijkheid een keuze te maken uit een aantal zogenoemde opfrispakketten. Het prijsniveau van de twee- en vierkamerap-partementen maakt ze uitermate aantrekkelijk voor starters, of het nu gaat om nieuw-komers of om zittende bewoners die, na jarenlang huren, eindelijk een kans hebben op eigenwoningbezit.

Over Direct Wonen Vastgoed

Direct Wonen Vastgoed maakt onderdeel uit van Direct Wonen NV. Direct Wonen heeft een prominente positie binnen de Nederlandse huizenmarkt, met meer dan 5,3 miljoen unieke bezoekers op de website en 542.000 geregistreerde woningzoekenden per jaar. De aankoop van de appartementen in Apeldoorn ligt in lijn met de nieuwe strategie van Direct Wonen, waarbij Direct Wonen Vastgoed zich, naast het investeren in nieuwbouw-projecten, tevens richt op het verwerven van bestaande woningcomplexen. De uitgebrei-de database van Direct Wonen bevat gedetailleerde informatie m.b.t. woningzoekenden en biedt zo de mogelijkheid de haalbaarheid van een project vast te stellen. Direct Wo-nen Vastgoed heeft deze methode al eerder met succes geïmplementeerd, wat heeft ge-leid tot een uitstekend track record in het aan- en verkoop van (nieuwbouw)projecten, zoals Het Funen-park te Amsterdam, de Statendam te Rotterdam en de Vista's in Amers-foort.





http://www.directwonenvastgoed.nl