Politie Midden- en West Brabant

Persberichte district Breda

Breda, 09-02-2010

Veelpleger in verzekering na winkeldiefstal

BREDA: Personeel van een winkel aan de Haagdijk hield maandagmiddag een 40-jarige Bredanaar aan voor diefstal van wasmiddel. Het personeel alarmeerde de politie die de man meenam naar het politiebureau voor verhoor. Hij verklaarde dat hij geen geld bij zich had om de goederen te betalen en ze daarom wilde wegnemen.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen van diefstal. De verdachte, die veelpleger is, is in verzekering gesteld.

Twee verdachten op gestolen fiets aangehouden

BREDA: Maandag om 15.40 uur controleerde de politie een man die in de Piet Avontuurstraat fietste. Het slot van de fiets was doorgezaagd en de fiets was duidelijk in een andere kleur gespoten. De man werd staande gehouden en de fiets werd nagetrokken. Het voertuig bleek begin januari te zijn gestolen in het centrum van Breda. De 33-jarige Griek bekende de fiets voor enkele tientjes te hebben gekocht van een onbekende. Ook zei hij spijt te hebben van zijn daad. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De fiets is in beslag genomen en zal worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar.

BREDA: De politie hield maandag rond 15.45 uur op de Beverweg een 15-jarige jongen uit Breda aan op een gestolen fiets. Agenten hielden de jongen staande en controleerde de fiets. Deze bleek te zijn ontvreemd. De bestuurder van de fiets is aangehouden. De jongen verklaarde de fiets al enkele jaren geleden te hebben gekocht van een bekende. Hij had er een paar honderd euro voor betaald en dacht dat het om een legale koop ging. De jongen is na verhoor in vrijheid gesteld. De zaak zal worden besproken in het justitieel casus overleg om te bepalen welke consequenties de aanhouding voor de verdachte heeft.

Verdachte is verduisterde auto aangehouden

BREDA: De politie hield dinsdagochtend een 32-jarige Bredanaar aan op de Regenbeemd. De man reed in een verduisterde auto. De rechtmatige eigenaar van de auto, een leasemaatschappij, deed eerder aangifte van de verduistering. Voor de auto was wel een contract getekend, maar er was nooit aan de betalingen voldaan. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Drie verdachten aangehouden na gestolen laptop

BREDA: De politie hield dinsdag twee verdachten aan bij een
huiszoeking waarbij onder andere een vuurwapen werd aangetroffen. Aanleiding voor de huiszoeking was de aanhouding van een 18-jarige Bredanaar op 31 januari j.l. De man zou hebben geprobeerd een gestolen laptop te verkopen bij een winkel aan de Edisonstraat. De eigenaar van de winkel alarmeerde de politie die de man aanhield voor heling. Hij verklaarde dat de laptop afkomstig was van een bekende van hem. Tijdens huiszoeking bij deze bekende aan de Bergdreef werden dinsdag een vuurwapen, een taser en munitie aangetroffen. Hiervoor werden een 19-jarige man uit Den Haag, een 29-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats aangehouden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en de goederen zijn in beslag genomen.

Politie arresteert Rijenaar wegens mishandeling

RIJEN/BREDA: De politie heeft dinsdagmorgen kort na 00.00 uur een 25-jarige man uit Rijen aangehouden. Hij stond gesignaleerd; de man wordt ervan verdacht eind oktober 2009 op de Haven in Breda na een avondje stappen een medewerker van een eetgelegenheid fors mishandeld te hebben. Daarbij liep het slachtoffer behoorlijk letsel aan zijn gezicht op. Er zou ruzie ontstaan zijn, nadat de verdachte met een blikje drinken een ruit van het eethuis smerig had gemaakt. De Rijenaar is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hij zegt dat hij niemand geslagen heeft, het zou een andere jongen zijn geweest.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 09-02-2010 17:26 | © Regio Midden en West Brabant |