Politie Brabant-Noord

Politie houdt verwarde man op station aan

's-Hertogenbosch, 09-02-2010

De politie heeft dinsdagmorgen een 43-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden op het station in 's-Hertogenbosch. Rond 7.45 uur kwam er een melding binnen dat een verwarde man zich in een trein zou bevinden op het station. De man zou meerdere dreigende uitlatingen hebben gedaan tegen meerdere personen. Ook zou hij spreken van een mogelijk explosief dat hij bij zich zou hebben. Daarop heeft de politie het trein- en busstation ontruimd en de man, die erg verward overkwam, direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij had geen explosieven bij zich.

Direct werd het station en de omgeving onderzocht. Er zijn geen explosieven aangetroffen op of rond het station. Bij het onderzoek werden specialisten van de politie, speurhonden en het explosieven opruimingscommando ingezet. Uit voorzorg werden ook enkele appartementen en kantoorpanden ontruimd. Alle bewoners en werknemers werden opgevangen in de omgeving. Rond 15.15 uur kon het gebied vrijgegeven worden en werd het bus- en treinverkeer hervat.

De verdachte is inverzekeringgesteld en wordt momenteel verhoord. De man komt voor in de politiesystemen. In het verleden is naar zijn gedragingen gekeken. Daarbij is vastgesteld dat de man psychisch verward is, maar er was geen concrete dreiging. De politie verricht momenteel huiszoeking in de woning van de verdachte.