Dura Vermeer

Diemen - 09 februari 2010

De Sniep toont duurzaamheid

Combinatie Duurzame Uitvoering De Sniep VOF, bestaande uit Dura Vermeer Ondergrondse Infra en Unica Mega, heeft een groot spandoek onthuld op haar ketenpark in Diemen. Met dit spandoek wordt de aandacht gevestigd op het duurzame karakter van het project De Sniep te Diemen.

Weggebruikers die langs het ketenpark rijden zien vanaf heden de boodschap "1200 woningen verwarmd en gekoeld vanuit de bodem" staan.

Het project De Sniep krijgt het meest duurzame karakter uit haar geschiedenis, na gefungeerd te hebben als industrieterrein en woonboulevard wordt het nu de jongste woonwijk van Diemen. Fase 1 van het plangebied is inmiddels bijna opgeleverd en de eerste bewoners genieten deze dagen van een aangename duurzame warmte.

Dura Vermeer Ondergrondse Infra en Unica Mega zetten hun kennis en ervaring in om van dit project een duurzaam succes te maken. Dura Vermeer Ondergrondse Infra neemt daarbij het ontwerp en realisatie van Warmte- en Koude Opslag bronnen en het leidingnet naar de woningen voor haar rekening en Unica Mega verzorgt de inpandige installaties van de Centrale Technische Ruimte en de woningen.

Het werk wordt uitgevoerd in opdracht van Gaia Energy, de ontwikkelaar van het duurzame energiesysteem. Gaia Energy is ontstaan uit een samenwerking tussen Dura Vermeer Ruimtelijke Ontwikkeling, Unica Installatietechniek en Eneco.