Ingezonden persbericht



Persbericht

Diemen, 9 februari 2010

Wieke Dijkstra begint bij Randstad
Tophockeyster brengt 'Goud op de werkvloer'

Tophockeyster Wieke Dijkstra is deze week begonnen als intercedent van Randstad Uitzendbureau op het Amsterdamse Leidseplein. Sinds 8 februari is de hockeyinternational aan de slag gegaan in het management trainee-programma van Randstad Nederland. Deze interne opleiding is voor haar zodanig op maat gemaakt dat Dijkstra haar werk perfect kan combineren met haar topsport.

"Randstad houdt rekening met mijn wedstrijd- en trainingsschema. Zodoende kon ik ook de afgelopen zes weken in het buitenland zijn voor een trainingsstage met Oranje. Ik kan me zowel maatschappelijk ontwikkelen als mij met het Nederlands elftal optimaal voorbereiden op de WK hockey van de zomer in Argentinië. Voordat de trainingen met het Nederlands team worden hervat, ga ik me de komende periode voornamelijk richten op het werken aan mijn maatschappelijke carrière. Om te beginnen hier in Amsterdam", aldus Dijkstra. Volgens haar biedt de combinatie van topsport en werk haar een ideale manier om een stevige basis te leggen voor na haar sportcarrière.

Dijkstra debuteerde in het Nederlands hockey elftal in 2003. Zij werd in 2006 wereldkampioen en in 2008 tijdens de Olympische Spelen haalde zij een gouden medaille met het Nederlands dames hockey elftal. In 2009 voltooide zij haar Master-opleiding Strategisch Human Resource Management.

Met de komst van Dijkstra levert Randstad een bijdrage aan het initiatief 'Goud op de werkvloer'. NOC*NSF, Stichting Sport & Zaken en Randstad werken hier samen aan. Dit initiatief biedt topsporters de mogelijkheid om tijdens hun actieve sportcarrière relevante werkervaring op te doen bij 'topsportvriendelijke' werkgevers. Ook oud-topsporters die volledig beschikbaar zijn voor werk komen hiervoor in aanmerking. Door persoonlijke bemiddeling en door het organiseren van speeddates worden sporters en werkgevers met elkaar in contact gebracht.

Meer weten over Goud op de werkvloer, kijk op www.randstad.nl