Rijksmuseum


Succes Rijksmuseum in Parijs
L'âge d'or hollandais best bezochte tentoonstelling

De Rijksmuseum tentoonstelling L'âge d'or hollandais. De Rembrandt à Vermeer (De Hollandse Gouden eeuw. Van Rembrandt tot Vermeer) in de Pinacothèque de Paris sloot het afgelopen weekend succesvol af met 570.000 bezoekers. Met een dagbezoek van 6.100 bezoekers staat de tentoonstelling dit seizoen daarmee bovenaan de lijst van best bezochte tentoonstellingen in de Franse hoofdstad.

Onder meer zestig schilderijen, veertig tekeningen en prenten en een tiental objecten van kunstnijverheid (tapijten, aardewerk, zilver en glas) vertelden in de Pinacothèque het verhaal van de macht en invloed van de jonge Republiek in de Gouden Eeuw. Naast de werken van Jan Steen en Rembrandt viel vooral De Liefdesbrief van Johannes Vermeer uit 1669-70 in de smaak bij het Parijse publiek.

Tijdens de verbouwing en vernieuwing wil het Rijksmuseum zijn collectie aan een zo groot mogelijk publiek blijven tonen en organiseert daarom tentoonstellingen met delen uit zijn collectie in binnen- en buitenland. De opbrengsten van deze reizende tentoonstellingen worden aangewend voor de herinrichting van het hoofdgebouw van het Rijksmuseum.