Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
10 februari 2010

Eerste 45 inzendingen van beeldend amateurkunstenaars binnen!
EXPEDITIE 2010 - initiatief van Kunstuitleen Utrecht en ZIMIHC

Kunstuitleen Utrecht en ZIMIHC huis voor amateurkunst, organiseren voor de derde keer in samenwerking met RTV Utrecht en Kade Ateliers: Expeditie 2010, de beeldende kunstwedstrijd voor Utrechtse amateurkunstenaars. Het animo is groot: binnen 1 week hebben 45 deelnemers zich ingeschreven voor de wedstrijd. Wie mee doet maakt kans om door te breken bij het grote publiek! EXPEDITIE 2010 zoekt getalenteerde amateurkunstenaars uit de provincie Utrecht en beloont de winnaars met professionele coaching, een masterclass en een tentoonstelling bij Kunstuitleen Utrecht. Inschrijven is nog mogelijk tot 5 maart via www.expeditie2010.nl.

Inschrijven is nog mogelijk tot 5 maart
In de eerste week kwamen er al 45 inzendingen binnen. Het ingezonden werk is zeer gevarieerd en van hoge kwaliteit: van schilderkunst, fotografie en tekenkunst tot beeldhouwkunst en assemblagekunst. Iedere beeldend amateurkunstenaar uit de Provincie Utrecht kan zich tot en met 5 maart 2010 via www.expeditie2010.nl met één werk digitaal inschrijven voor de voorrondes bij één van de zeven kunstuitlenen in de provincie.

Voorrondes
Uit het totaal aantal inzendingen selecteert een professionele jury per kunstuitleen 15 deelnemers. Hun werk wordt tentoongesteld van 6 tot en met 16 april bij een van de kunstuitleenlocaties: Kunstuitleen Amersfoort, Houten, Nieuwegein, Utrecht, Veenendaal, Woerden en Zeist. De jury kiest per kunstuitleen één regionale finalist. Professionele kunstenaars coachen de zeven finalisten in het traject naar de finale-expositie toe. Zij krijgen uitleg over het maken van een goede portfolio en een professionele presentatie. Vanaf 18 april wordt iedere zondag van elk van de finalisten een portret uitgezonden op RTV Utrecht.

Finale-expositie
De finale-expositie van Expeditie 2010 vindt plaats van 21 mei tot en met 6 juni 2010 bij Kunstuitleen Utrecht aan de Maliebaan 42 te Utrecht. De finalisten exposeren naast het ingezonden werk nog één ander werk. Het publiek kiest uiteindelijk wie van hen met de eerste, tweede of derde prijs naar huis gaat. Tijdens de gehele expositie is er de mogelijkheid om te stemmen via de website van RTV Utrecht of ter plekke op de Maliebaan 42.

Expeditie 2010 wordt gesponsord door het Prins Bernhard Cultuurfonds en Provincie Utrecht.

Meer informatie
Cornelie de Kuijper (Kunstuitleen Utrecht) c.de.kuijper@kunstuitleenutrecht.nl 030 286 19 80
Carlien Oudes (ZIMIHC huis voor amateurkunst) beeldendconsulent@zimihc.nl(06-46272806).
Internet: www.expeditie2010.nl, www.kunstuitleenutrecht.nl, www.zimihc.nl

--- Noot voor de redactie,