Project Gemeente Westland

Liermolen

Inloopavond over voorontwerp-bestemmingsplan Liermolen

Publicatiedatum: 02-02-2010

De gemeente Westland organiseert op woensdag 10 februari 2010 een inloopavond over het voorontwerp-bestemmingsplan en het stedenbouwkundig plan Liermolen in De Lier. Tijdens de inloopavond geven medewerkers van de gemeente een toelichting op de plannen en kunnen bezoekers vragen stellen. De bijeenkomst vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in De Lier (Hoofdstraat 6). De zaal is open van 17.30 tot 20.00 uur.

Aansluitend op de bestaande kern van De Lier wordt een nieuw woongebied ontwikkeld: Liermolen (voorheen Molensloot NW). Liermolen ligt globaal tussen de Veilingweg, de nieuwe woonbuurt Molensloot-West, de Vogelwijk en de Vreeburchlaan. De nieuwe wijk krijgt een groen en waterrijk karakter. In het plangebied ligt onder andere een ecologische zone. De diverse watergangen waaronder de Molensloot en de belangrijkste tuinderslanen zullen de groen-blauwe ruggegraat vormen van de wijk. Er worden ca. 475 woningen gebouwd, waaronder vrijstaande, twee-onder-een-kap- en eengezinswoningen. Het plan omvat ook extra waterberging als gedeeltelijke oplossing voor de problemen met wateroverlast in De Lier. De toegang naar de nieuwe woonwijk zal via de Veilingweg lopen. De start bouw van de woningen is in 2011 voorzien.

Ter inzage
Het voorontwerp-bestemmingsplan Liermolen ligt van 5 februari tot 19 maart 2010 ter inzage. Inspraakreacties kunnen worden ingediend (gericht aan burgemeester en wethouders van Westland). Het plan is vanaf 5 februari te raadplegen op deze site en in te zien bij de servicebalie Bouwen en Wonen in het gemeentekantoor in 's-Gravenzande, Van Geeststraat 1.

Iedereen is van harte welkom tijdens de inloopavond. Let op: er zal dan geen informatie over de verkoop van woningen worden gegeven. Direct omwonenden van het plangebied zijn per brief uitgenodigd.