Gemeente Dongen

Nieuwbouw Reggestraat

Publicatiedatum: 8-2-2010

Op woensdag 10 februari aanstaande houdt Vieya Wooncorporatie samen met de gemeente Dongen een informatieavond over het nieuwbouwplan aan de Reggestraat.

De informatieavond begint om 19.30 uur, duurt tot ongeveer 21.00 uur en vindt plaats in ontmoetingsruimte Europlus aan de Dunantstraat 28 te Dongen. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Tijdens de bijeenkomst informeren we u over de actuele stand van zaken met betrekking tot het plan en de herinrichting van het openbaar gebied. U kunt tekeningen en plattegronden van de woningen bekijken en er is gelegenheid voor het stellen van uw vragen.

Opzet nieuwbouw
Eind 2006 zijn drie blokken huurflats aan de Reggestraat gesloopt. De nieuwbouw bestaat uit 42 nieuwe woningen verdeeld over drie bouwblokken. Van het totale programma komen 22 grondgebonden woningen in de verkoop en achttien appartementen in de verhuur. Daarnaast worden er nog twee meergeneratie woningen (zogeheten kangeroewoningen) in de verhuur gerealiseerd. Deze woningen hebben een directe verbinding tussen een grondgebonden woning en een appartement. Het ontwerp is van architectenbureau Grosveld van der Velde uit Breda. Het streven is het achtergebied een parkachtige invulling te geven waarin de bestaande, te handhaven garageboxen worden geïntegreerd.