NCRV

Man bijt hond

Edgar Vos leeft voort in Man bijt hond

Woensdag 10 februari 2010
18.50 uur, Nederland 2

Het is een maand geleden dat de Nederlandse modeontwerper Edgar Vos overleed. Deze beroemde couturier had een reputatie van een klassieke en kwalitatief hoogstaande ontwerpstijl, altijd rekening houdend met de vrouw. Bernadette Huisman uit Purmerend was vijfentwintig jaar lang de huismannequin van Edgar Vos. Hij was voor haar een groot idool en wil zijn filosofie graag levend houden. Ze doet dat door zelf kleding te ontwerpen voor haar eigen modezaak in Purmerend. Zij geeft ze vrouwen ongezouten haar mening. Met Man bijt hond gaat ze dan ook de straat op om dames letterlijk een spiegel voor te houden en met hen te praten over hun kledingstijl.

In de rubriek Serenade brengen de koorleden van popkoor âCream on popâ uit Emmeloord hun dirigente een eerbetoon als dank voor de begeleiding rond een zeer geslaagd jubileumconcert.

In de docusoap rond Mandy is woensdag een belangrijk moment aangebroken. Mandy krijgt de sleutel van haar appartement. Nu komt het echt dichtbij. Ze kon er niet van slapen maar radio 538, waar ze grote fan van is, heeft haar door de nacht geholpen. Ze vindt het erg spannend allemaal en beseft zich steeds meer dat ze nu echt voor zichzelf moet gaan zorgen. Ook de medebewoners hebben er zo hun eigen gedachten over.

In hond aan tafel schuiven we aan bij een huisvader die arbeidsongeschikt is geraakt en nu voor het kindje zorgt. De vrouw des huizes werkt.