Gemeente Vlaardingen


Uitbreiding gratis fietsenstalling

10 februari 2010

toegangsbord van de gratis bewaakte fietsenstalling in Vlaardingen Centrum
De gratis bewaakte fietsenstalling in het centrum van Vlaardingen groeit uit zijn jasje. Sinds de stalling in het voorjaar van 2008 gratis is geworden, kiezen steeds meer bezoekers ervoor om hun fiets onder het toeziende oog van het personeel van de stalling achter te laten. Het college van burgemeester en wethouders heeft er nu voor gekozen de stalling te vergroten.

De stalling aan de Van Riebeeckstraat krijgt ongeveer de helft meer ruimte. Er zijn plekken voor fietsen, brommers en bijzondere rijwielen zoals de bakfiets. De stalling heeft ook een oplaadpunt voor scootmobielen en elektrische fietsen. Om de uitbreiding mogelijk te maken wordt de taxistandplaats verplaatst naar een andere plek in de Van Riebeeckstraat. De werkzaamheden beginnen in februari en zijn waarschijnlijk in maart klaar.

De gratis bewaakte fietsenstalling is een onderdeel van het Fietsplan Vlaardingen. Het college van B&W wil fietsgebruik stimuleren door de stad fietsvriendelijker te maken. Bovendien hoopt de gemeente dat er minder fietsen op straat geparkeerd worden, waardoor het stadscentrum een beter aanzien krijgt en er minder hindernissen zijn voor voetgangers.