Buma/Stemra

Persbericht: Britse popartiest Robbie Williams kiest voor Buma/Stemra 10-2-2010
9 februari 2010, Hoofddorp - De Britse popartiest Robbie Williams heeft Buma/Stemra gekozen als partner voor het innen van zijn auteursrechtvergoedingen. Robbie Williams heeft namelijk zijn muziekuitgeverij Farrell Music, waaronder hij zijn muziek uitbrengt, aangesloten bij Buma/Stemra.
Buma/Stemra regelt de auteursrechtvergoedingen van Robbie Williams in Nederland voor onder meer de nummers van zijn recentelijk verschenen album `Reality Killed The Video Star'. Ook toekomstige muziek van Farrell Music wordt door Buma/Stemra vertegenwoordigd. Williams ontvangt van Buma/Stemra rechtstreeks vergoedingen voor het gebruik van zijn muziek.

"Robbie Williams is een succesvolle Britse artiest, componist en tekstdichter die al zo'n tien jaar bovenaan de hitlijsten van Europa prijkt. Wij zijn dan ook opgetogen dat een grootheid als Robbie Williams Buma/Stemra kiest als zijn partner in muziekrechten. Dit onderstreept de hoge kwaliteit service die Buma/Stemra haar aangeslotenen biedt, ook internationaal. Buma/Stemra behoort tot één van de Europese auteursrechtenorganisaties met het relatief laagste kostenpercentage en de hoogste uitkeringen voor haar aangeslotenen. Robbie Williams is bij Buma/Stemra dus aan het juiste adres," aldus Cees Vervoord, directievoorzitter van Buma/Stemra.

Over Buma/Stemra

Buma/Stemra is de auteursrechtenorganisatie van muziekauteurs in Nederland en vertegenwoordigt de belangen van haar leden wereldwijd. Muziekauteurs die de exploitatie van hun muziekauteursrecht aan Buma/Stemra overdragen, kunnen rekenen op een maximale uitkering van rechtengelden, hoge kwaliteit dienstverlening en uitgebreide informatievoorziening over de laatste ontwikkelingen in de muziekwereld en het auteursrecht. Wij bieden onze leden snelle en efficiënte service en besteden veel aandacht aan innovatie. Buma/Stemra behoort tot de Europese auteursrechtenorganisaties met de laagste kosten. Naast onze kernactiviteiten stimuleren wij nieuw talent door het organiseren van showcases, masterclasses en de jaarlijkse liedjescompetitie het Dutch Writers Camp. Buma/Stemra promoot Nederlandse muziek ook als internationaal product door het organiseren, financieren en sponsoren van talrijke muziekevenementen door Buma Cultuur.


Noot voor de redactie (