Ingezonden persbericht


PvdA ziet mogelijkheden voor Agé school

Het bestuur van de Haagse scholen dreigt de speciale onderwijs school het Agé te sluiten omdat er een te klein aantal kinderen op zitten. De PvdA ziet echter kansen liggen om deze openbare school samen te laten gaan met de openbare school de Willem Drees, zodat er een stevige brede buurtschool kan ontstaan.

PvdA raadslid Saskia Mulder is zich bewust van de trend in het speciaal onderwijs dat de leerling aantallen afnemen. 'Het is logisch dat steeds meer ouders proberen hun kind op het reguliere onderwijs te krijgen. De trend is dat de gewone basisscholen steeds meer aandacht geven aan kinderen met leer- of gedragsproblemen. Dat is ook een goede ontwikkeling, maar er zal altijd een groep blijven, die toch speciaal onderwijs nodig heeft. Voor die kinderen zou het heel goed zijn om gekoppeld te worden aan een gewone basisschool Zij kunnen dan speciaal onderwijs krijgen en toch meelopen op een gewone school!'

De Agé school had zelf al een aantal jaren geleden contact gezocht met de aangrenzende Willem Drees school. Zij hadden zelfs al plannen om samen een nieuwe school te bouwen, waarbij zij gezamenlijk konden sporten en van de dezelfde voor en naschool gebruik zouden maken. Deze plannen worden nu getorpedeerd door hun eventuele sluiting.

Saskia Mulder: 'Het zou een gemiste kans zijn om de Agé school nu te sluiten, door samenwerking met de Willem Drees te zoeken bestaat er een unieke mogelijkheid om in Den Haag speciaal en basis onderwijs te laten aansluiten bij elkaar. Hierdoor kunnen leerlingen flexibel worden uitgewisseld, wat ten goede komt aan de kinderen! Bovendien zou het een unieke brede buurtschool zijn in Den Haag. , zeker als er samenwerking wordt gezocht met de nieuwe praktijkschool Het Prismacollege. Kortom deze nieuwe brede buurtschool kan een enorme aanwinst zijn voor de wijk Laak!'

Wethouder van Onderwijs, Jeugd en Sport Sander Dekker hield de commissie vandaag voor dat de beslissing van sluiting ligt bij het bestuur van de Haagse scholen en dat deze met een voorstel moeten komen naar de gemeenteraad toe.



Ingezonden persbericht