Senternovem

10-02-2010 | Negen innovatieve zorgprojecten beloond

Persbericht

Een mobiele oogcontrole unit, een conditiecoach op afstand, zorgverleners trainen via gaming en e-learning zijn drie van de negen 'winnaars' van de eerste Call voor opschaling. Deze winnaars zijn gisteravond bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst van het Zorginnovatieplatform (ZIP) in Utrecht. De Call voor opschaling wordt uitgevoerd door Agentschap NL.

Prijsuitreiking Call voor opschaling

In deze call werden innovatie zorgprojecten gezocht, die binnen een bepaalde sector hun waarde hebben bewezen en die breder ingezet kunnen gaan worden binnen de hele zorgsector (opschaling). De projecten moesten zich richten op ouderen met gezondheidsproblemen of mensen met één of meer chronische aandoeningen. Voor deze eerste call was in totaal 8 miljoen euro beschikbaar. De beste voorstellen hebben de opdracht gekregen om hun project uit te voeren.

Suzanne Korthorst van de mobiele oogcontrole unit, een project ingediend door Verlaak Consults BV en het Oogziekenhuis Rotterdam was zeer blij met de toegekende financiering: Yes! Call voor opschaling is ons gegund. Een enorme erkenning voor mijn werkgever Oogziekenhuis Rotterdam.

De complete lijst met alle projecten die een financiering vanuit het ZIP gaan ontvangen, is te vinden op de projectengalerij.

Tweede Call voor opschaling
De openstelling van de tweede Call voor opschaling staat gepland voor eind maart.

Zorginnovatieplatform
Het Zorginnovatieplatform (ZIP) is in april 2008 opgericht. Doel van het ZIP is om nu actief met zorginnovatie aan de slag te gaan om de kwaliteit van zorg ook in de toekomst te behouden en vooral ook toegankelijk en betaalbaar te houden. Innovatie is hiervoor noodzakelijk en urgent. Het ZIP zet daarbij de mens centraal door innovaties aan te jagen die:

* De positie van patiënten en professionals verbeteren;
* De mogelijkheden van ICT en technologie meer benutten;
* Gericht zijn op slimmer organiseren en meer ondernemerschap in de zorg.

Naast deze drie thema's ligt de focus van het ZIP op chronisch zieken en ouderen, omdat de impact op zorg en kwaliteit van leven bij hen het grootst is.

Het ZIP bestaat uit inhoudsdeskundigen die allemaal hun sporen verdiend hebben in de zorgsector, het bedrijfsleven, de wetenschap of de overheid. Meer informatie, zie de website van het Innovatieplatform.
Wijzigingsdatum | 10-02-2010