TenneT


Voorbereidingen herstel NorNed-kabel in volle gang

10-02-2010 TenneT is volop bezig met de voorbereidingen voor de reparatie van de NorNed-kabel. De kabel is sinds vrijdag 29 januari uit bedrijf, nadat er een defect is ontstaan op zo'n 63 kilometer uit de Nederlandse kust.

Momenteel wordt de exacte locatie van de oorzaak bepaald, zodat snel kan worden begonnen met het herstel. Parallel wordt de exacte oorzaak onderzocht. Hiervoor heeft TenneT een speciaal projectteam klaarstaan, dat zich volledig richt op het zo spoedig mogelijk herstellen van de verbinding tussen Noorwegen en Nederland. TenneT heeft onder meer reservekabels op voorraad, om de reparatietijd zo kort mogelijk houden.

TenneT zal via de website actuele informatie geven over de voortgang en de duur van het herstel. Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom het herstel van de NorNed-kabel? Via de RSS-feed op de storingspagina van TenneT worden geregeld updates gegeven over de voortgang van het herstel en het laatste nieuws.

NorNed is een samenwerkingsverband van TenneT, de elektriciteitstransporteur van Nederland, en Noorse collega Statnett. Via de 580 kilometer lange verbinding transporteren Statnett en TenneT elektriciteit van Noorwegen naar Nederland en vice versa. NorNed levert een bijdrage aan de energievoorziening in beide landen én aan een sterke Europese elektriciteitsmarkt. De kabel is in mei 2008 in gebruik genomen.