Landstede

10 februari voorlichtingsavond topsportersopleiding

Woensdag 10 februari houdt het Centre for Sports & Education (CSE) een voorlichtingsavond voor talentvolle sporters met ambitie om de top te bereiken. Naast de huidige sporten basketbal, volleybal, voetbal, tennis en golf, zal er ook uitgebreide aandacht zijn voor hippische sport, hockey en acrogym.

Deze sporten worden vanaf volgend schooljaar ook aangeboden. Tijdens de voorlichting gaan trainers en leercoaches in op het sporttechnische, sportondersteunende en het onderwijsprogramma van het CSE. De voorlichtingsavond is van 19.00 21.00 uur in de ZBC-hal aan de Ossenkamp 5, 8024 AG, te Zwolle.

Het CSE is uniek in Nederland. Door goed onderwijs, sportspecifieke trainingen en sportondersteunende lessen worden talenten van A tot Z voorbereid op een toekomst als topsporter.

Zo wordt onder andere intensief samengewerkt met FC Zwolle, Landstede Basketbal, Landstede Volleybal en de volleybalbond Nevobo. Momenteel volgen ruim 100 talenten hier hun opleiding in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs.

Tijdens de voorlichtingsavond is voor iedere sport een lokaal gereserveerd. Hier vertellen leerlingen over hun ervaringen en vertellen de technisch verantwoordelijken over het sportspecifieke deel.

Bezoekers krijgen dus uitgebreide informatie over bijvoorbeeld trainingstijden, opbouw van de training, samenstelling van de staf, samenwerking met de bond/vereniging, de samenwerking tussen trainers/coaches en onderwijs en bijvoorbeeld de selectiedagen.