Gemeente De Marne



Onderhoud gemeentelijke IBA's door RioNoord

Het onderhoud van de gemeentelijke IBA-systemen in de gemeente De Marne wordt uitgevoerd door RioNoord.

Bewoners in het buitengebied kunnen met hun klachten en vragen terecht bij RioNoord. Voor storingen kan RioNoord 24 uur per dag en 7 dagen per week telefonisch worden bereikt op telefoonnummer 0800-0200402 of via e-mail (storing@rionoord.nl). Voor alle andere vragen kunt u contact opnemen met het algemene telefoonnummer van RioNoord, (050) 368 8690.

Net als bij de gewone rioolverstopping geldt dat u bij een rioolverstopping allereerst zelf de plaats van de verstopping vast moet proberen te stellen. Dit kan gebeuren door eerst het ontstoppingsstuk, wat zich vlak vóór de IBA bevindt, op te zoeken en op te graven.

Wanneer het ontstoppingsstuk vol water staat, neemt u contact op met RioNoord. RioNoord zal dan ontstoppen. Geen bedrijf inschakelen omdat dan de kosten niet worden vergoed.
Blijkt het ontstoppingsstuk schoon c.q. leeg te zijn, dan zit de verstopping op het eigen terrein. In zo'n geval wordt geadviseerd om een rioolontstoppingsbedrijf in te schakelen of het euvel zelf te verhelpen.

Leens, 09 februari 2010.