Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 10 februari 2010

Ontwerp voor multifunctioneel gebouw ABC-school De Bron Vathorst

Met ingang van schooljaar 2012-2013 opent ABC-school De Bron in Vathorst haar deuren. Architect Hertzberger ontwierp het multifunctionele gebouw dat gesitueerd is in het waterhart van de wijk. Het college van burgemeester en wethouders heeft het definitief ontwerp vastgesteld. In de school komen twee basisscholen, kinderopvang, wijkwelzijnswerk en tienerwerk.

Onderwijswethouder Sebastiaan van 't Erve: "Het concept van de brede school met meerdere voorzieningen voor kinderen onder een dak heeft zich inmiddels bewezen in Amersfoort. Het nieuwe multifunctionele gebouw De Bron is daar speciaal voor ontworpen. Ik ben ervan overtuigd dat dit gebouw een goed onderkomen is voor vele gebruikers. En in deze tijd is het des te belangrijker dat Amersfoort dit bouwproject kan gaan aanbesteden".

Multifunctioneel gebouw
Architect Hertzberger is erin geslaagd voor de verschillende gebruikers een praktisch gebouw te realiseren, waarin heel veel ruimtes worden gedeeld om de samenwerking te ondersteunen. Het gebouw ligt in een inspirerende waterrijke omgeving. In het oeverdeel zijn de midden- en bovenbouw van de basisscholen Atlantis (openbaar) en Kon Tiki (Protestants Christelijk) gevestigd met een sportzaal. Ook wordt er buitenschoolse opvang van SKON, welzijns- en tienerwerk van Versa Welzijn en De Kamers ondergebracht. In het eilanddeel komen de onderbouwgroepen van de beide scholen en het kinderdagverblijf en een deel van de buitenschoolse opvang (SKON).

Planning
Op dit moment worden de tekeningen en het bestek verder uitgewerkt en de aanbesteding van de bouw voorbereid. Na de aanbesteding kan eind september 2010 de bouw worden gegund aan een aannemer. De daadwerkelijke bouw kan in januari 2011 starten. Naar verwachting opent De Bron met ingang van schooljaar 2012-2013 haar deuren.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort