Gemeente Delft

Delft helpt meer jongeren aan een startkwalificatie Actieplan jeugdwerkloosheid

Delft, 10 februari 2010 - Gemeente Delft gaat 200 jongeren extra helpen aan een baan, stage en/of opleiding. Dat heeft wethouder Saskia Bolten dinsdagavond bij de behandeling van de Bestuursrapportage Kredietcrisis aan de gemeenteraad bekend gemaakt.

"Juist in deze tijd vind ik het belangrijk jongeren goed voor te bereiden op hun toekomst. Ik wil ze motiveren langer naar school te laten gaan, helpen bij het zoeken naar goede stageplaatsen en soms een combinatie aanbod te doen voor opleiding en werk. Ook kan de gemeente helpen bij problemen, bijvoorbeeld met schulden en het beter omgaan met je geld," aldus Saskia Bolten

Startkwalificatie
Om te zorgen dat jongeren zoveel mogelijk kansen hebben op de arbeidsmarkt, is het belangrijk dat ze met een startkwalificatie van school komen. Met een startkwalificatie kunnen ze geschoold werk doen op de arbeidsmarkt. Een vmbo-diploma geeft toegang tot het mbo, maar is géén startkwalificatie. Een diploma havo, vwo of mbo (niveau 2) is wél een startkwalificatie.

Jongeren die voor ondersteuning in aanmerking willen komen kunnen zich op het Werkplein aan de Westlandseweg 40 aanmelden en vragen naar het jongerenloket.

Het plan van de gemeente sluit naadloos aan op de regionale aanpak van jeugdwerkloosheid. Delft krijgt van het rijk ruim vijf ton voor de invulling van dit actieplan jeugdwerkloosheid.

Noot voor de redactie,