VVD Rotterdam


---


GEMEENTERAADSFRACTIE ROTTERDAM

Persbericht VVD Rotterdam: Nieuwbouw Zalmhaven te massaal voor historisch Scheepvaartkwartier

Rotterdam, 10 februari: De Rotterdamse VVD-fractie is tegen het voorbereidingsbesluit voor de nieuwbouwplannen rond de Gedempte Zalmhaven. De VVD vindt het gebouw dat zou moeten verrijzen té massaal in verhouding tot de omliggende, grotendeels historische, bebouwing. Ook de verkeersafwikkeling van de wijk blijft een punt van zorg voor de liberalen.
De VVD is niet tegen de bouw van een nieuwe toren; het laatste voorstel vanuit het college van B&W past qua formaat echter niet binnen de plangrenzen. Met name de hoogte van de omliggende gebouwen rond de toren is te groot.
"Een hoogbouwtoren kan een aanwinst zijn voor de Zalmhaven. Maar de VVD is tegen omliggende bebouwing in de wijk, waarvan de hoogte 2/3 van de hoogte van de Erasmusbrug is," aldus fractievoorzitter Jeannette Baljeu. De liberalen dringen er op aan zo spoedig mogelijk duidelijkheid te verschaffen over de bebouwing. Baljeu: "Daar hebben ook de omwonenden recht op!"
Leefbaar Rotterdam en de PvdA gaan voorbij aan alle bezwaren en steunen tegen beter weten in de plannen van wethouder Karakus (PvdA). Deze partijen gooien een historisch gebied te grabbel.




VVD Rotterdam