Apple meest passievolle merk in Europa


'S-HERTOGENBOSCH, 20100210 -- Apple is het merk waar Europeanen de meeste passie voor hebben. Dat blijkt uit het Europese passie onderzoek 2010 onder 10.000 Europeanen uitgevoerd door het nieuwe Europese online onderzoeksbureau Panelteam. De Europese top 5 van meest passievolle merken ziet er als volgt uit: 1. Apple, 2. Sony, 3. Coca Cola, 4. Samsung, 5. Adidas. Opvallend is dat de top 5 gedomineerd wordt door elektronica merken.

Passion for People
De studie is een initiatief van Panelteam, een nieuw Europees online onderzoeksbureau. Panelteam opereert in 15 Europese landen, heeft meer dan 50 research professionals en heeft toegang tot meer dan 1,4 miljoen Europese panelleden. De kernwaarden van Panelteam zijn geboren uit een passie voor mensen en een passie voor betrouwbaar online onderzoek. Panelteam streeft naar een hoge data kwaliteit en stelt daarom strenge eisen aan de samenstelling van haar online panels. Dat uit zich onder andere in een multi-source recruitment systeem, intensief panel management en beloning volgens lokale behoefte.

Passion for People komt ook tot uitdrukking in de resultaten van het Europese passie onderzoek! In dit grensoverschrijdende online onderzoek heeft Panelteam onderzocht hoe Europeanen denken over passie op persoonlijk en maatschappelijk vlak. Wat is het meest passievolle merk en wat is het meest passievolle moment uit iemands leven geweest? Daar komen boeiende resultaten en bijzonder mooie verhalen uit voort die Panelteam ook zal uitgeven in boekvorm.

Europa en passie
Enkele interessante resultaten uit het Europese Passie Onderzoek zijn:
* Naast Apple als meest passievolle Europese merk is het opvallend dat lokale merken het ook goed doen. Zo is Douwe Egberts het meest passievolle merk in Nederland, Bauli in Italië en Arla scoort hoog in Scandinavië. In UK staan echte Britse merken zoals Cadbury's, Marmite en Sainsbury's in de lokale top 10 en in het Duitstalige gebied is Milka favoriet.

* Lokale tradities worden enorm gewaardeerd. Ieder land is over het algemeen trots op de lokale gebruiken. Toch vindt 40% van alle ondervraagden het wel jammer dat er naast lokale tradities bijna geen Europese tradities zijn.

* 70% van de Europeanen gaat met plezier naar het werk. De top 3 is Denemarken (89%), Nederland (86%) en Duitsland (73%). Italië bungelt onderaan met 57%.

* Sport is de vrijetijdsbesteding waar Europa het meest gepassioneerd over is (23%). In alle onderzochte Europese landen kwam dit als nummer 1 uit de bus. Opvallend is dat hier één uitzondering op is. De Fransen waarderen PC / Gaming (18%) op hetzelfde niveau als sport (18%).

* Top 3 meest passievolle nationaliteiten volgens alle onderzochte Europeanen:
1. Italië 37%
2. Spanje 25%
3. Frankrijk 12%

* Noord Europeanen vinden zichzelf minder gepassioneerd dan Zuid Europeanen. Hoe warmer het klimaat hoe passievoller de bevolking.

Voor meer informatie over dit onderzoek neem contact op met Peter-Paul Laumans, p.laumans@panelteam.com of ga dan naar www.panelteam.com.

Over Panelteam
Panelteam is een "best of breed" online onderzoeksbureau, sterk geworteld in 15 Europese landen. Panelteam oprichters zijn Multiscope (NL), mo'web research (D), M3 Research (DK), Panelbase.net (UK), Direct Panel (FR) en SWG (IT). Het bedrijf exploiteert eigen consumenten- en B2B onderzoekspanels met meer dan 1.4 miljoen Europese panelleden. Panelteam focust zich op een transparante dienstverlening, een premium service en hoogste data kwaliteit. Voor meer informatie ga naar www.panelteam.com