Ingezonden persbericht

Persbericht

Equinix maakt resultaten vierde kwartaal 2009 en boekjaar 2009 bekend

Amsterdam, 11 februari 2010 - Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), leverancier vann wereldwijde datacenterdiensten, maakt de resultaten bekend van het vierde kwartaal van 2009 en van het gehele fiscale jaar 2009. Het bedrijf boekte in het vierde kwartaal van 2009 een omzet van 242,6 miljoen dollar. Dat is zeven procent meer dan een kwartaal eerder. De jaaromzet in 2009 bedroeg 882,5 miljoen dollar. Dat is 25 procent meer dan in 2008.

De terugkerende omzet, voornamelijk uit co-locatie, interconnectie en managed services, kwam in het vierde kwartaal uit op 231,5 miljoen dollar en over geheel 2009 op 841,8 miljoen dollar. De omzet uit eenmalige activiteiten bedroeg in het vierde kwartaal 11,1 miljoen dollar en in geheel fiscaal 2009 40,7 miljoen dollar. De nettowinst kwam in het vierde kwartaal van 2009 uit op 17,7 miljoen dollar of 45 dollarcent per aandeel. Over geheel fiscaal 2009 boekte Equinix een nettowinst van 69,4 miljoen dollar of 1,80 dollar per aandeel.

'Equinix sloot een solide jaar af met een sterk vierde kwartaal, waarbij de doelen in de drie regio's behaald werden', zegt Steve Smith, President en CEO van Equinix. 'De gedisciplineerde investeringen in onze capaciteit en omvang en de groeiende klantvraag zijn voor Equinix een goede basis voor verdere groei.'

Equinix kondigde onlangs aan dat het zijn capaciteit in Duitsland sterk uitbreidt met nieuwe datacenters in Frankfurt en Düsseldorf, en uitbreiding van de bestaande faciliteiten in Frankfurt. Deze stap is onderdeel van een wereldwijd plan om de aanwezigheid in enkele markten sterk uit te breiden.

Verder heeft Equinix het initiatief genomen voor een multicarrier Ethernet-omgeving voor het uitwisselen van dataverkeer tussen verschillende leveranciers van Ethernet-diensten. De belangstelling is groot. Inmiddels hebben AboveNet, Exponential-e, Hibernia Atlantic, Level 3 Communications, PCCW Global, Reliance Globalcom, Tinet, Easynet Global Services, euNetworks, PacketExchange- en BroadbaandONE zich aangesloten bij dit initiatief.

Over Equinix
Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) biedt wereldwijde datacenterdiensten die de vitaliteit van de informatiegestuurde wereld waarborgen. Wereldwijde ondernemingen, contentproviders, financiële instellingen en netwerkserviceproviders vertrouwen op het inzicht en de expertise van Equinix voor de bescherming en koppeling van hun belangrijkste informatiemiddelen. Equinix runt 45 International Business Exchange(TM) (IBX(TM))-datacenters verdeeld over achttien markten in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific.
Belangrijke informatie over Equinix is te vinden op de investeerderspagina opwww.equinix.com/investors. Wij raden u aan de website van Equinix regelmatig te bezoeken voor de meest actuele informatie.



Ingezonden persbericht