Gemeente Lansingerland

Per 11 februari reizen met de OV-chipkaart
OV-chipkaart

Vanaf donderdag 11 februari is de OV-chipkaart het enige vervoerbewijs in de Rotterdamse regio (waar Lansingerland onder valt). De strippenkaart behoort vanaf dat moment tot het verleden.Â

Met de OV-chipkaart checkt u altijd in- en uit in metro, bus, tram en RandstadRail. Dit geldt ook voor abonnements- reizigers. Zorg dus dat u vóór 11 februari 2010 een opgeladen OV-chipkaart heeft om te kunnen reizen bij Qbuzz, RET (RandstadRail) en Connexxion.

Â

Wegwerp OV-chipkaarten

Alleen in de bussen van Qbuzz kunt u wegwerp OV-chipkaarten kopen waarmee u direct kunt reizen. Zoân wegwerp-kaart kunt u alleen gebruiken bij de vervoerder waar u deze koopt en is in verhouding duurder dan een anonieme of een persoonlijke OV-chipkaart. Dus reist u vaker met het OV dan is een anonieme of een persoonlijke chipkaart voordeliger. Bij de twee RandstadRail-haltes in onze gemeente zijn helaas geen wegwerp-kaarten te koop.

Â

Verkooppunten anonieme OV-chipkaarten Lansingerland

Lansingerland heeft 3 verkooppunten. Bij deze punten kunt u alleen anonieme OV-chipkaarten aanschaffen.

* Primera van der Poel, Wilhelminastraat 3a Berkel en Rodenrijs
* Postagentschap, Dorpsstraat 56 Bergschenhoek
* Primera Sandra, Dorpsstraat 35 Bleiswijk

Bij deze punten kunt u ook:

* Actuele saldo van uw OV-chipkaart aflezen
* Saldo aanschaffen en opladen met uw pinpas
* Bestelling uit de webwinkel van de OV-chipkaart ophalen
* Aanvraag of wijziging van automatisch opladen ophalen

Persoonlijke OV- chipkaarten

Persoonlijke OV-chipkaarten zijn aan te vragen via de website www.ov-chipkaart.nl (max. levertijd 7 werkdagen) of via een formulier verkrijgbaar bij RET servicepunten (na opsturen van dit formulier een levertijd van max. 3 weken).

Â

Reizen buiten de Rotterdamse regio

Met uw OV-chipkaart kunt u op saldo verder reizen bij de vervoerders in de omliggende gebieden, zoals in Zoetermeer en Pijnacker. Abonnementhouders hebben naast hun verchipte abonnement een zichtcoupon nodig om verder te reizen bij een overstap naar een vervoerder buiten de stadsregio.

Zichtcoupons zijn verkrijgbaar bij de RET servicepunten

Â

RET, Qbuzz en Connexxion adviseren u om uw strippenkaart op te reizen en een OV-chipkaart te kopen. Na 11 februari 2010 kunt u de strippenkaart wel blijven gebruiken bij andere OV-bedrijven buiten de regio Rotterdam tot het moment dat de OV-chipkaart het enige vervoerbewijs is in heel Nederland. Restitutie of het omwisselen van een strippenkaart is niet mogelijk.

Â

Sinds 1 oktober 2009 is het mogelijk om bij de NS op saldo te reizen. Voor NS trajecten in de stadsregio geldt dat er zowel met een strippenkaart als met OV-chipkaart op saldo gereisd kan worden. Omdat bij alle vervoerders in de stadsregio en omliggende gebieden (inclusief NS) met een OV-chipkaart op saldo gereisd kan worden, is de compensatieregeling afgeschaft.

Folder OV-chipkaart

Bij alle SPiL-locaties in Lansingerland kunt u een folder ophalen met duidelijke informatie over de invoering van de OV-chipkaart. Deze folder kunt u ook hier downloaden.

klikplaatje OV-chipkaart.gif

Heeft u vragen over de OV-chipkaart?

Neem dan contact op met de klantenservice van de diverse vervoerbedrijven. Of stel uw vraag aan één van de medewerkers van de RET, Qbuzz of Connexxion.

RET (0900) 500 60 10 (â¬0,10 p/m) of www.ret.nl

Qbuzz (0900) 728 99 65 (lokaal tarief) of www.qbuzz.nl

Connexxion (0900) 266 63 99 (lokaal tarief)of www.connexxion.nl

OV-chipkaart (0900) 09 80 (â¬0,10 p/m) of www.ov-chipkaart.nl

Â