Politie Drenthe

Donderdag

Provincie Drenthe, 11-02-2010

Winkeldief

EMMEN Een 50 jarige man werd woensdagmiddag in een winkel aan de Middenhaag in zijn woonplaats Emmen betrapt op winkeldiefstal. De man verliet met twee pakjes shag de winkel zonder deze af te rekenen. Hij werd overgedragen aan de politie. Na het afleggen van een verklaring is hij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. De man kreeg een toegangsverbod voor de betreffende winkel voor de duur van een jaar. (2010008721)

Aanhangwagen gestolen

EMMEN Vanaf de oprit van een woning aan de Laan van het Kwekebos in Emmen is woensdagmorgen tussen 06.00 en 08.00 uur een aanhangwagen gestolen. De eigenaar deed aangifte. (2010008717)

Auto gestolen

ASSEN Maandag werd tussen 16.30 en 20.00 uur een blauwe Kia personenauto gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Mr. Groen van Prinstererlaan in Assen. De auto stond op slot. De eigenaar deed aangifte. (2010008745)

Woningbrand

EMMEN Mogelijk door een storing in de elektriciteit ontstond er woensdagavond brand in de keuken van een woning aan de Iemencamp in Emmen. De brandweer had de brand snel onder controle. De bewoner was niet thuis. (2010008759)

Aangehouden op verdenking inbraak

SCHOONOORD Na een melding van een passant en ook op diens aanwijzing lukte het de politie in de nacht van woensdag op donderdag om twee mannen uit Utrecht aan te houden die worden verdacht van inbraak. De melder zag omstreeks 04.25 uur twee mannen in het verzorgingstehuis aan de Bonkersstraat lopen. Hij belde de politie en hield de boel op afstand in de gaten. Toen de politie arriveerde wees de man de agenten op sporen in de sneeuw. Door die te volgen werd een 35 jarige man aangehouden in de bosjes en een 21 jarige man op het platte dak van een gebouw. Omdat bleek dat er was ingebroken in het verzorgingstehuis zijn beide mannen aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. (2010008775)

Airbags uit autos gestolen

BEILEN In de nacht van dinsdag op woensdag zijn in Beilen vijf autos opengebroken. Uit vier werden de airbags gestolen. Uit de vijfde verdween navigatieapparatuur. De autos stonden geparkeerd aan de Vonderkampen (2x) Julianastraat, Asserstraat en Weverstraat. De eigenaars deden aangifte. (2010008602)

Nepfacturen

Bij de politie komen de laatste dagen veel meldingen binnen over nepfacturen die bedrijven en particulieren ontvangen van het bedrijf Office Expert uit Amsterdam. Dit bedrijf stuurt notas voor producten die nooit zijn besteld (printers, papier, e.d.). Op de factuur staat dat de afnemer moet reageren binnen een bepaalde termijn. In de kleine lettertjes op de factuur staat soms wel dat het om een aanbieding gaat.

Als men zon factuur heeft ontvangen adviseert de politie het volgende;

1) Betaal deze factuur niet. U hoeft dit vervolgens ook niet te melden bij de politie.

2) Als de factuur wel is betaaldkan er sprake zijn van oplichting. Het advies is om daarvan aangifte te doen bij de politie. Dit kan niet via internet dus er moet een afspraak worden gemaakt op een politiebureau.

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.