Gemeente Hilversum

Pc's 65 plussers dankzij gift Nummerinformatie

publicatiedatum: woensdag 10 februari 2010

In februari 2009 heeft wethouder Sociale Zaken Karin Walters ter gelegenheid van de opening van het 1850 Nummerinformatie Contact Center op het ArenaPark, een cheque van 10.000 euro in ontvangst mogen nemen.

De wethouder heeft aangegeven de gift te gebruiken voor het Ouderen PC participatieproject. Met dit project wordt geld beschikbaar gesteld om 65 plussers met een bijstandsuitkering te voorzien van een computer. Deze doelgroep kan een computer goed gebruiken ter ondersteuning van vrijwilligerswerk, om mee te doen in de maatschappij, of om op de hoogte te blijven.

Sociale Zaken heeft 140 ouderen met een gekorte AOW en een aanvullende bijstandsuitkering aangeschreven met de vraag waarom ze een computer kunnen gebruiken. Hierop hebben 48 mensen gereageerd. Hieruit zijn zestien mensen geselecteerd die nu een computer in ontvangst mogen nemen.

Doorslaggevend waren ondermeer contact met familie in het buitenland en op de hoogte blijven van wat er leeft in Nederland. Eén van de kandidaten is door de wethouder bezocht. Zij was nieuwsgierig waar de PC voor werd gebruikt. "Meneer Arkhaoui is blij met de PC. Hij kan nu contact houden met zijn familie. Ook kijkt en luistert hij via YouTube naar recitals van de Koran. Een originele toepassing. Zo haalt iedereen uit internet wat hij of zij leuk vindt."