Gemeente Medemblik

Besluiten Gemeenteraad

Beide vaste medewerkers 't Span blijven ook bij Bloesemgaerde Bij de aanbesteding van beheer en exploitatie van Multifunctioneel Centrum Bloesemgaerde wordt meegenomen dat beide vaste medewerkers van 't Span kunnen blijven. Dat heeft de gemeenteraad maandag 8 februari besloten.

`Toen de voormalige raad van Wognum besloot tot bouw van een brede school met verplaatsing en nieuwbouw van de sporthal was absoluut niet de bedoeling dat dit ten koste zou gaan van de twee vaste medewerkers van 't Span', aldus het initiatiefvoorstel van CDA en PvdA.

Gemeenteraad wil krachten havens bundelen
Een aanspreekpunt, een promotie, havenstewards en een `beheerplan Havens dat meer in relatie is met de ambitie en doelstellingen van de havens'. Dat zijn kernpunten in de wens van de gemeenteraad om de krachten van de binnenhavens te bundelen. Bij voorkeur in een stichting, daar staat `het doel en niet de winst centraal'.

In samenwerking tussen de havens in de binnenstad, het Regattacenter, middenstand en gemeente wordt een ondernemingsplan opgesteld. De betrokken partijen staan positief tegenover de krachtenbundeling.

Uiteindelijke ambitie van de gemeente is dat Medemblik dé haven en watersportstad nummer 1 van Nederland wordt. De gemeenteraad steunt de ambitie. Waarin zeilevenementen, passanten en havens, stad, wal en achterland elkaar aanvullen en versterken.

Raad besluit tot onderzoek Rekenkamer
De gemeenteraad van Medemblik heeft besloten geen raadsenquête te houden, maar de rekenkamercommissie te verzoeken het beleid van het college te onderzoeken over de vergunningverlening rond Dorpsweg 182 in Twisk.

De meerderheid van de raad vond een raadsenquête, vergelijkbaar met een `parlementair onderzoek' zoals naar de Kredietcrisis dat de Tweede Kamer houdt, te zwaar.

Compensatie voor aantal fanfares
De gemeenteraad heeft een compensatieregeling in het Kunst- en cultuurbeleid vastgesteld voor bepaalde muziekverenigingen in de gemeente. In het nieuwe Kunst- en cultuurbeleid staan beleidsregels voor fanfares. Dit beleid gaat uit van een zekere uniformiteit van verenigingen wat betreft ledenaantal, grootte, aantal instrumenten etc. Verenigingen zouden ook allemaal eenzelfde subsidie voor de activiteiten en een vaste subsidie voor vervanging van de instrumenten krijgen.

De raad heeft dit beleid aangepast in die zin dat verenigingen die substantieel meer dan 60 instrumenten hebben of bestaan uit twee zelfstandige eenheden, zoals een drumband en een fanfare, een compensatie krijgen.