Gemeente Voorschoten

verlaagd

Hek langs Papelaan-West verlaagd

Voorschoten 1 Het hek langs de Papelaan-West is lager gemaakt zodat de bewoners weer vrij zicht hebben. Ook wordt het verlengd zodat er een aaneengesloten afrastering komt tussen de spoorlijn en de Dobbeweg. Ter hoogte van de Donklaan komt een `poort.' Dit is een klaphek dat alleen wordt gebruikt door hulpdiensten in geval van nood.

Het hek langs de Papelaan- West is neergezet in 2008 voor de veiligheid van de bewoners van de Dobbewijk. Het houdt spelende kinderen weg van de doorgaande weg tussen Voorschoten en Wassenaar. De bovenkant van het hek werd echter door sommigen ervaren als een valse horizon. De gemeente heeft, na overleg met de bewoners en de buurtvereniging beloofd om het bestaande hekwerk aan te passen. Dit houdt in dat het is verlaagd naar 75 centimeter, de minimale hoogte om de veiligheid te garanderen. In plaats van de buis is een spandraad aan de bovenkant van het hek bevestigd. Extra schoren worden neergezet om het hek stabiliteit te geven.

De gemeente is begonnen met het afzagen van de staanders en het vernieuwen van het gaas. Het werk wordt afgerond in de week van 22 februari met het plaatsen van de `poort.'

* 11 februari 2010