Gemeente Middelburg

Jaagpad Middelburg - Veere open

Walcheren is een wandelpad rijker. Het voormalige jaagpad tussen Middelburg en Veere is in oude glorie hersteld. Donderdag 11 februari werd het jaagpad geopend. Het pad gaat deel uitmaken van het wandelnetwerk Zeeland.

Een werkgroep met daarin de provincie Zeeland, Waterschap Zeeuwse Eilanden, gemeente Veere en de gemeente Middelburg stond onder leiding van Stichting Landschap Zeeland en is enkele jaren bezig geweest om voor elkaar te krijgen het jaagpad een nieuw leven in te blazen. Al in 1817 gebruikten schippers het jaagpad langs het Kanaal door Walcheren om met paarden hun schepen door het water te slepen. Na de inundatie van 1944 ging het eiland Walcheren op de schop en werd het voetpad afgesloten.

Het was eerst de bedoeling om er een fietspad van te maken. De provincie wees echter de plannen voor een fietspad enkele jaren geleden al af. Een geasfalteerd pad aanleggen naast het Kanaal door Walcheren is te duur. Bovendien staat het haaks op het Zeeuws Omgevingsplan, waarin staat dat de provincie zoveel mogelijk onverharde paden wil.

Het ânieuweâ jaagpad is een prachtige, vier kilometer lange wandelroute. In welke richting je ook kijkt, of het nu vooruit is of achterom, de historische contouren van Middelburg en Veere komen steeds nadrukkelijk op het netvlies. Maar onderweg valt er meer te zien en te beleven. Het is niet alleen aan de ene kant het Kanaal door Walcheren met zijn scheepvaart en watervogels, maar ook aan de andere kant is het genieten van de landerijen, het natuurgebied en mooie vergezichten.

In de wandelroute zijn verschillende rustpunten met uitkijkpunten gecreëerd en geven informatieborden aan water onderweg allemaal te zien.

Jaagpad wordt officieel in gebruik genomen
Wethouder Frank Streng opent het jaagpad bij een informatiebord

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl